Αποκατάσταση πυροπαθών και κατάργηση μνημονίων τα ζητήματα που θέτει ο Κουτσούμπας




Τα ζητήματα που πρέπει να αποκτήσουν προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα θέτει με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρώτον, ο κ. Κουτσούμπας προτάσσει την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100% και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας για τη χώρα, για τον ελληνικό λαό. «Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνει ήδη το εργατικό – λαϊκό κίνημα και τα έχει ως αιτήματα στις διεκδικήσεις του» συμπληρώνει.

Το δεύτερο ζήτημα που πρέπει να αποκτήσει προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα είναι, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η κατάργηση όλων των μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων». «Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλά για τέλος των μνημονίων σημαίνει ότι καταργούνται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, που έχουν ματώσει τον ελληνικό λαό, 10 χρόνια τώρα. Και βεβαίως καμία μείωση σε συντάξεις, σε μισθούς, αλλά παραπέρα αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, μείωση της φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος» υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ως τρίτο προσδιορίζει τον «απεγκλωβισμό από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από τις αποστολές εκτός συνόρων, από το θανάσιμο εναγκαλισμό του ελληνικού λαού, της χώρας μας με τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές πολιτικές, τις στρατιωτικές επιλογές τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή». Αυτά, διαμηνύει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «πρέπει να αποτελέσουν τα ζητήματα αιχμής σήμερα, από δω και πέρα, κάθε μέρα, του οργανωμένου λαϊκού κινήματος».

Περισσότερες εσωτερικές ειδήσεις

10/08/2018 21:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: