Αποχωρεί από τα γήπεδα ο θρύλος του μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο




Ένας από τους θρύλος του ισπανικού και παγκόσμιου μπάσκετ, αποφάσισε να τερματίσει την ένδοξη καριέρα του. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα γήπεδα, αποδεχόμενος την πρόταση της Μπαρτσελόνα για να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα. Έτσι, σε ηλικία 38 ετών επέλεξε να βάλει τους «τίτλους τέλους».

Ο «La Bomba» αγωνίστηκε στην καταλανική ομάδα επί μια 20ετία, από το 1997 έως και φέτος, με εξαίρεση μια σεζόν (2007-08) που έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις. Κατέκτησε συνολικά 35 τίτλους, «μέτρησε» 1.139 παιχνίδια και πέτυχε 13.609 πόντους, ενώ είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, στην ιστορία της Ευρωλίγκα και τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ισπανίας.

Κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της «χρυσής» εποχής της Εθνικής Ισπανίας, με την οποία κατέκτησε το Μουντομπάσκετ, δύο φορές το Ευρωμπάσκετ και συνολικά 10 μετάλλια σε επίπεδο ανδρών (έχει άλλα δύο σε επίπεδο νέων), μεταξύ των οποίων το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

17/08/2018 15:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: