Αγριεύει ο Ερντογάν μετά τις νέες κυρώσεις: Με απειλές δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα




Με οξύ επιθετικό τόνο απάντησε ο Ερνγτογάν στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ λέγοντας πως “Όσοι νομίζουν ότι θα μας γονατίσουν με οικονομικούς χειρισμούς δεν μας ξέρουν καθόλου καλά”. Στην ομιλία του στην επαρχία Γκιουμουσαρέ, επεσήμανε ωστόσο, πως η Τουρκία δεν επιθυμεί πόλεμο αλλά συνεργασία, προσπαθώντας να χαμηλώσει τους τόνους.

“Η τουρκική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και αυτή την περίοδο, θα κλείσουμε το 2018 με ρεκόρ ανάπτυξης, παρά τις επιθέσεις μέσω της ισοτιμίας” είπε ακόμη.

Και σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ δήλωσε στην ομιλία του: “Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον με ειρήνη, διαπραγματεύσεις και διάλογο. Η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα, με απειλές”.

Ο Ερντογάν επεσήμανε στην ομιλία του τις σχέσεις με την Ρωσία, γεγονός που ερμηνεύεται και ως ο πραγματικός λόγος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν:

Επέχαιρε για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία, κάνοντας αναφορά στα πάνω από 6 εκ. Ρώσους τουρίστες που επισκέφθηκαν εφέτος την Τουρκία:

“Φυσικά αυτές οι σχέσεις, αυτές οι επαφές μας κάνουν ισχυρότερους” ανέφερε.

Με πληροφορίες από dailysabah.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: