30 άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, σε βομβαρδισμούς στη Συρία, υποστηρίζει ΜΚΟ




Σχεδόν 30 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε περιοχές ανταρτών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, στους πιο αιματηρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή εδώ και μήνες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος έριξαν βόμβες βαρέλια και ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η επαρχία βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και έχει γύρω της εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς.

Περίπου το 60% της επαρχίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί το συριακό πρώην σκέλος της Αλ-Κάιντα, ενώ το υπόλοιπο της επαρχίας μοιράζονται διάφορες ανταρτικές οργανώσεις.

Στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού, αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πόλη Ορούμ αλ Κούμπρα, σκοτώνοντας 18 αμάχους, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, τόνισε το Παρατηρητήριο, χωρίς να μπορεί να εξακριβώσει αν τις επιθέσεις εξαπέλυσαν δυνάμεις του καθεστώτος ή της συμμαχικής Ρωσίας.

Νωρίτερα, 11 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ από βομβαρδισμούς είτε συριακών είτε ρωσικών δυνάμεων.

Παράλληλα, 8 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στην πόλη Χαν Σειχούν και 3 ακόμη, εκ των οποίων ένα παιδί σε βομβαρδισμούς στη γειτονική Αλ Ταχ, δήλωσε ο διευθυντής της μκο, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Αυτοί είναι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί στην επαρχία Ιντλίμπ αφότου η επαρχία εντάχθηκε στη ζώνη αποκλιμάκωσης τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος συγκεντρώνουν ενισχύσεις γύρω από την επαρχία ενόψει επίθεσης εναντίον αυτού του προπύργιου των ανταρτών, καθώς ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποίησε πρόσφατα πως η Ιντλίμπ, η τελευταία συριακή επαρχία που διαφεύγει πλήρως του ελέγχου του, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του στρατού του.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ
10/08/2018 23:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός, Λίβανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: