Υπερβολική η αντίδραση της Αθήνας, απαντά τώρα η Μόσχα: “Η Ελλάδα μας έχει απογοητεύσει”




Η Μόσχα επανήλθε σήμερα στο θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στην αναβολή της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, σε ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζει υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, ενώ αναφέρει ότι οι κινήσεις της Αθήνας έχουν προκαλέσει απογοήτευση στη Ρωσία.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης και προσθέτει:

“Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών”.

Συνεχίζοντας ο Ρώσος πρέσβης αναφέρει

Ωστόσο, «οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης διευκρινίζει ότι η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείοιυ Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα «ήταν σωστή και ισορροπημένη», σε αντίθεση με την «αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ (σ.σ. που ήταν) υπερβολική».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απαντώντας στις δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα ότι θα υπάρξουν συνέπειες μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις της “δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική”.

Η “ασέβεια” της Ζαχάροβα προς την Ελλάδα: Γιατί ξεσπάθωσε πάλι ο υπουργός εναντίον της Ρωσίας;

Σκληρή γλώσσα Αθήνας στις δηλώσεις της Μόσχας: “Σταματήστε να είστε ασεβείς “

Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά, τονίζει ανώτατη πηγή μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: