Υπερψηφίστηκαν από την Κυπριακή Βουλή τα νομοσχέδια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια




Η έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε σε νόμους πέντε νομοσχέδια και ενέκρινε ένα κανονισμό για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ)
Η Βουλή ενέκρινε επίσης την κυβερνητική εγγύηση για τη συμφωνία απορρόφησης των εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα.
Ψήφισε επίσης ομόφωνα σε νόμο την πρόταση νόμου που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και θα ρυθμίζει την επ΄ αόριστον προστασία των εγγυητών για δανειολήπτες που εμπίπτουν στις πρόνοιες του νόμου για την αφερεγγυότητα για συμβάσεις που συνήφθησαν ή θα συναφθούν μέχρι την ψήφιση του νόμου.
Επιπλέον ψήφισε σε νόμους τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου που ρυθμίζουν το ενδιάμεσο καθεστώς της ΣΚΤ από τη στιγμή της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της μέχρι τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων της και την παροχή ρευστότητας στη ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα μέχρι την απορρόφηση των εργασιών της.
Η Ολομέλεια, κυρίως με τις αντίθετες ψήφους των 28 Βουλευτών των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, καταψήφισε όλες τις τροπολογίες επί των κυβερνητικών νομοθετημάτων.

ΚΥΠΕ Μαρία Φιλή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
08/07/2018 22:29

Άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής, για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: