Ξέρουμε ποια κράτη θέλουν τη σύγκρουση Ρωσίας-Ελλάδας, λέει επίσημα το ρωσικό ΥΠΕΞ




Χωρίς να αποκαλύψει εάν έχουν επιλεγεί οι Έλληνες διπλωμάτες που θα απελαθούν και πότε θα γίνει αυτό, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για πιέσεις προς την Αθήνα ώστε να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες.

Απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινού, η κυρία Ζαχάροβα είπε μεταξύ άλλων: “Η Αθήνα άντεξε το πρώτο κύμα πιέσεων για απελάσεις λόγω της υπόθεσης #Skripal Ακολουθησαν πολλές πίεσεις, γνωρίζουμε τι έγινε με αυτές τις πρωτεύουσες, που δεν συναίνεσαν. Γνωρίζουμε ποιος έχει αναλάβει το έργο της σύγκρουσης ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα…”

“Είναι ψέμα ότι υπήρξε τηλεφώνημα Λαβρόφ στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο τηλεφώνημα γίνεται λόγος, ακόμη περισσότερο για ποια απειλή. Κανένα στοιχείο δεν δόθηκε στη ρωσική πλευρά. Κανένα τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στη συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ”, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

  • Σημειώνουμε ότι την είδηση για το τηλεφώνημα του κ. Λαβρόφ στον κ. Κοτζιά, έγραψε η ιστοσελίδα μας. Επιμένουμε στις πληροφορίες μας, ότι το τηλεφώνημα έγινε στις αρχές του χρόνου, όταν ξεκίνησαν οι εντατικές διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Η ίδια σχολίασε και τις κατηγορίες Ζάεφ αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως έγινε μόνο “για να επιταχυνθεί η είσοδος των Σκοπίων στο NATO”, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς τους Ζόραν Ζάεφ για «φιλορώσους επιχειρηματίες», που ανέπτυξαν υπονομευτική δράση.

“Είμαστε έκπληκτοι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ο οποίος κατηγόρησε φιλορώσους επιχειρηματίες πως χρηματοδότησαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα”, είπε η Ζαχάροβα και πρόσθεσε: “Αυτές οι πρόσφατες ανεδαφικές κατηγορίες σχεδιάστηκαν για να πυροδοτήσουν τα αντι-ρωσικά αισθήματα. Είναι προφανές πως για ακόμα μια φορά δεν θα δοθούν αποδείξεις για τις κατηγορίες που εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ”.

Πηγή: via twitter (@AvgerinosMoscow)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: