Ξεκίνημα με το… δεξί για την εθνική στην υδατοσφαίριση στο Ευρωπαϊκό γυναικών




Αν και δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών δεν είχε πολλά προβλήματα για να επικρατήσει 12-5 της Γαλλίας και να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση πέτυχε το… αυτονόητο στην πρεμιέρα του τουρνουά και πλέον επικεντρώνεται στο πρώτο ντέρμπι του Α΄ ομίλου με την Ιταλία, αύριο (15/7) στις 9:30 μ.μ.

Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε 6,5 λεπτά για να σκοράρει (χάνοντας στο ενδιάμεσο και δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα), αλλά δύο διαδοχικά γκολ της Τσουκαλά και της Ξενάκη στον παραπάνω της έδωσαν προβάδισμα 2-0. Η Γαλλία δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, ούτε να κερδίσει αποβολές, όμως ένα μακρινό σουτ της Βαλβέρντ που αιφνιδίασε τη Διαμαντοπούλου, επέτρεψε στις «τρικολόρ» να μειώσουν σε 2-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Οι Γαλλίδες αναθάρρησαν προσωρινά, βρήκαν επιθετικές λύσεις και ισοφάρισαν 2-2 και 3-3, μέχρι οι διεθνείς να βελτιώσουν την άμυνά τους και να επιβάλλουν τη δεδομένη ανωτερότητά τους, ξεφεύγοντας με 6-3 στο ημίχρονο (με έξι διαφορετικές σκόρερ). Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ της Μιγιό στην παίκτρια παραπάνω, αλλά η εθνική «απάντησε» με σερί 6-0, σκοράροντας με όλους τους πιθανούς τρόπους, και ανέβασε τη διαφορά στο +8 (12-4), πριν η Παϊγιό διαμορφώσει τελικό 12-5.

Συνολικά εννέα Ελληνίδες παίκτριες χρίστηκαν σκόρερ, με τις Ασημάκη, Ξενάκη και Χυδηριώτη να έχουν από δύο τέρματα, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου έκανε εννέα αποκρούσεις.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γαλλία): 1-2, 2-4, 1-3, 1-3

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Τσουκαλά (π.π.), 0-2 Ξενάκη (π.π.), 1-2 Βαλβέρντ (περιφέρεια), 2-2 Ντολ (περιφέρεια), 2-3 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 3-3 Ντολ (π.π.), 3-4 Χυδηριώτη (π.π.), 3-5 Πρωτοπαπά (κόντρα), 3-6 Ασημάκη (π.π.), 4-6 Μιγιό (π.π.), 4-7 Αβραμίδου (πέναλτι), 4-8 Χυδηριώτη (κόντρα), 4-9 Ξενάκη (φουνταριστός), 4-10 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 4-11 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-12 Πάτρα (κόντρα), 5-12 Παϊγιά (περιφέρεια)

Η εθνική είχε 4/6 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 2 γκολ από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα. Η Γαλλία είχε 2/4 με παίκτρια παραπάνω και 3 γκολ από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Ιβανόφσκι (Μαυροβούνιο), Τοϊγκαρλί (Τουρκία)

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Φλοριάν Μπριζό): Σαμπριέ, Μιγιό 1, Μπασελιέ, Μπαρμπιέ, Γκιγέ, Μαϊέ, Βαλβέρντ 1, Μπατί, Ντεσάμπτ, Μπακέ, Παϊγιά 1, Ντολ 2, Ντερεντί

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 2, Πάτρα 1, Πρωτοπαπά 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Σταματοπούλου

** Στα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας του Α΄ ομίλου, Ολλανδία και Ιταλία είχαν πολύ εύκολο έργο απέναντι σε Κροατία (21-1) και Ισραήλ (21-2) αντίστοιχα. Ακόμη πιο… εκκωφαντική ήταν η νίκη της Ρωσίας επί τους Τουρκίας με 35-4 (!) για τον Β΄ όμιλο, όπου επίσης η Γερμανία επικράτησε με ανατροπή 9-8 της Σερβίας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

14/07/2018 22:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: