Βαριά ήττα με 0-4 για τον Ολυμπιακό, στο φιλικό με την Αϊντχόφεν: 4 γκολ σε 11 λεπτά!




Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός ως το 65ο λεπτό, αλλά από τη στιγμή που ο Ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ στο 68΄ κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η ιστορία του αγώνα με τη Γκενκ: η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δέχθηκε συνολικά τέσσερα γκολ σε 11 λεπτά (!) απέναντι στην Αϊντχόφεν κι εγκατέλειψε το γήπεδο με ένα δεύτερο στη σειρά βαρύτατο 0-4!

Κοινό σημείο με το παιχνίδι που είχε προηγηθεί απέναντι στους Βέλγους ότι τα περισσότερα τέρματα των Ολλανδών σημειώθηκαν από ατομικά λάθη, που είναι αμφίβολο αν θα τα έκαναν ακόμη κι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Οπωσδήποτε μια ένδειξη έλλειψης συγκέντρωσης αλλά και ψυχολογίας εκ μέρους των παικτών της πειραϊκής ομάδας, αλλά οι επίσημες υποχρεώσεις πλησιάζουν και ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει να βρει λύσεις.

Η ομάδα του Φαν Μπόμελ είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, που είχε ένα άστοχο σουτ του Τσιμίκα στο 17΄ κι άλλο ένα του Ποντένσε στο 21΄. Δέκα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης γύρισε την μπάλα επιπόλαια προς τον Γιαννιώτη (δεν έβλεπε), ο Περέιρο βρέθηκε μόνος στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια, στο πρώτο και μοναδικό μεγάλο λάθος που δεν κόστισε στους «ερυθρόλευκους».

Στο 49΄ ο Φορτούνης σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Βούκοβιτς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 68ο λεπτό: ο Ποντένσε «πούλησε» την μπάλα στη γραμμή του πλαγίου, ο Περέιρο σέντραρε «συστημένα» στο κεφάλι του Ντε Γιονγκ κι εκείνος νίκησε τον Γιαννιώτη, ενώ στο 71΄ και με την άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμώμενη» ο ίδιος παίκτης διπλασίασε. Στο 76΄ ο Σβάαμπ με κεφαλιά έγραψε το 3-0 και τρία λεπτά αργότερα, από τραγικό λάθος του Σισέ (του έφυγε η μπάλα κάτω από τα πόδια!) νίκησε στο σπριντ τον Γάλλο, έμεινε όρθιος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Ντούμφρις (45’+1΄ Τέζε), Λούκασεν (73΄ Ρίγκο), Φιργκίφερ (61΄ Μερέν), Ανχελίνιο, Χέντριξ (46΄ Σβάαμπ), Ροσάριο, Περέιρο, Μπεργκβάιν, Ντε Γιονγκ, Μάλεν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί (84΄ Μασούρας), Μιράντα, Βούκοβιτς (69΄ Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά (77΄ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (69΄ Χατζισαφί), Ποντένσε (69΄ Πάρντο), Φορτούνης (69΄ Φετφατζίδης), Βρουσάι (61΄ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (61΄ Ανσαριφάρντ)

24/07/2018 22:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: