Τριήμερο καταδύσεων στη λίμνη του Αγίου Νικολάου: Επιδείξεις και από αθλητές (video)




Ένα τριήμερο καταδύσεων που συνδυάζονται με επίδειξη από 23 κορυφαίους αθλητές του κόσμου, οργανώνουν και φέτος -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- στις 6, 7 και 8 Ιουλίου, στη λίμνη Αγίου Νικολάου, ο δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές, το πρόγραμμα των καταδύσεων από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου ξεκινά την Παρασκευή με την επίσημη προπόνηση των αθλητών, συνεχίζεται το Σάββατο με τους προκριματικούς σε άνδρες και γυναίκες και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τους τελικούς των αγωνισμάτων και μεγάλο, φαντασμαγορικό σόου.

Agios Nikolaos Cliff Diving 2017 | Highlights from Agios Nikolaos Crete on Vimeo.

«Οι αγώνες έχουν γίνει πλέον θεσμός» είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, και πρόσθεσε: «Ο φυσικός βράχος των καταδύσεων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γύρω του το μοναδικό φυσικό αμφιθέατρο, που δεν το συναντά κανείς σε ελληνική πόλη. Οι συνθήκες αυτές βοηθούν για να εξελιχθεί ένα μοναδικό θέαμα που παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία και κάθε χρόνο καταγράφει περισσότερες και σημαντικότερες συμμετοχές».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που οργανώνονται στο νησί, εστιάζοντας στη σημασία που αποκτούν για τη συνολική προβολή της Κρήτης και την ανάδειξή της ως μοναδικού τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο. «Αυτό που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το γεγονός πως αποτελεί μία από εκείνες τις εκδηλώσεις που δημιουργούν ταυτότητα, τόσο για τον Άγιο Νικόλαο όσο και για το σύνολο του νησιού» σημείωσε.

04/07/2018 16:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού
Χανιά, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: