Τραγωδία δίχως τέλος: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών καθώς εντοπίζονται παντού σοροί




Δραματικά αυξάνεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική καθώς οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί αλλά και οι εθελοντές εντοπίζουν σορούς απανθρακωμένων συνανθρώπων μας.

Επισήμως έχουν επιβεβαιωθεί 50 νεκροί και 156 τραυματίες εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο  εκφράζονται φόβοι πως όσο προχωρούν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων που μπαίνουν στις καμμένες περιοχές τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων.

Εντοπίστηκαν δέκα νεκροί 

Το μεσημέρι μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η πληροφορία πως τουλάχιστον άλλο 10 σοροί εντοπίστηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή στο Μάτι. Την πληροφορία μετέδωσε και ο Σκάι  γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών  στους 60. Μάλιστα πρόκειται για μια μητέρα με το παιδί της και άλλη μια οικογένεια επίσης με μικρά παιδιά.

Ο δήμαρχος Ραφήνας σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς όσο συνεχίζεται η έρευνα ο κατάλογος θα μεγαλώνει.

Νύχτα τρόμου στην ανατολική Αττική

Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτα πυροσβέστες και εθελοντές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σβήσουν τις φλόγες τόσο στον Νέο Βουτζά όσο και την Κινέτα. Μαζί με αυτούς και ηρωικοί κάτοικοι των περιοχών που παρέμειναν στα σπίτια τους για να σώσουν τόσο το μέρος όπου κατοικούν όσο και τις περιουσίες τους.

Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έφτασαν οι πληροφορίες για τους πρώτους νεκρούς και μέχρι τα ξημερώματα οι Αρχές επιβεβαίωσαν πως είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι. Γύρω στις 3 το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε ότι “ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά, καθώς και 16 παιδιά”. “Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε”, σημείωσε και τόνισε πως “μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί”, πρόσθεσε.

Δραματική διάσωση στη θάλασσα

Μέσα στον πανικό που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα οι κάτοικοι έσπευσαν να βρουν καταφύγιο στη θάλασσα. Ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να κολυμπούν προς άλλα σημεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσουν κάποια ασφαλή παραλία. Τελικά μετά από πολύωρη παραμονή διασώθηκαν από σκάφη του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη αλλά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Η φρεγάτα “Έλλη” περισυνέλεξε με τη συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων σκαφών πάνω από 70 ανθρώπους, ενώ ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε πως στελέχη των Ε.Δ. απεγκλώβισαν περισσότερους από 680 πολίτες.

Εθνική τραγωδία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, τόνισε πως η σημερινή ημέρα επισκιάζεται από την τραγωδία στην ανατολική Αττική και την Κινέτα.

Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Βουλής με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση μετά την τραγωδία που έπληξε την Αττική.

Το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ξεκινήσει έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αυτοψία που θα πραγματοποιήσουν κυβερνητικά στελέχη και αρμόδιοι φορές στις πληγείσες περιοχές τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και την Κινέτα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως η χώρα συγκλονίζεται από τον χαμό ολόκληρων οικογενειών και επισκέφθηκε τραυματίες στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Αλληλεγγύη στους πληγέντες από όλη τη χώρα

Συγκλονιστική είναι η προσφορά φαρμάκων αλλά και τροφών προς τους πληγέντες κατοίκους. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ συγκεντρώνουν γάζες, κρέμες για εγκαύματα και βρεφικές πάνες, ενώ και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δήλωσαν ετοιμότητα για να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Παράλληλα απλοί πολίτες προσπαθούν να βρουν σημεία όπου μπορούν να αφήσουν ξηρά τροφή, ενώ και αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εστιατόρια προσφέρουν προϊόντα και δωρεάν γεύματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: