Τραγικός επίλογος για τους νεκρούς της φονικής φωτιάς στο Μάτι: Οι δίδυμες και ο 13χρονος…




Για δεκάδες οικογένειες, που κατοικούσαν στο Μάτι της Αττικής, άρχισε από χθες να γράφεται ο τραγικός επιλογος. Για πολλές άρχισαν να τελούνται οι κηδείες. Για άλλες, ήρθε χθες το μήνυμα ότι οι δικοί τους δεν είναι πια αγνοούμενοι πια, αλλά νεκροί. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται και το δράμα αυτών που αναζητούν τους δικούς τους: Είναι ακόμα χαρακτηρισμένοι ως αγνοούμενοι.

Ως γνωστόν, στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα χθες κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Ο πιο τραγικός επίλογος ήταν για τις ιστορίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο:

  • Των δύο εννιάχρονων διδύμων, που αναζητούσαν οι γονείς τους από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών, και
  • Του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου.

Οι σοροί της Σοφίας και της Βασιλικής Φιλιπποπούλου ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής μαζί με αυτές του παππού και της γιαγιάς τους που ήταν μαζί τους την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό της οικογένειας τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας των δύο κοριτσιών είχε καταθέσει ότι τις είδε στην τηλεόραση να επιβιβάζονται σε βάρκα του Λιμενικού, κάτι, όμως που αποδείχθηκε λανθασμένο καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά ανήκαν σε άλλη οικογένεια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Missing Alert για τον Δημήτρη Αλεξόπουλο και χθες ο Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε στο Proto Thema ότι η σορός του 13χρονου ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στους νεκρούς των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Τραγική φιγούρα ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος, πατέρας του έφηβου, που όλο αυτό το διάστημα υποστήριζε πως είχε αναγνωρίσει τον άτυχο γιο του σε φωτογραφίες που είχε ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Νίκος Καλογερίκος, και οι οποίες είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Παράλληλα είχε συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που υποστήριζαν ότι ο 13χρονος Δημήτρης εθεάθη με την γιαγιά του στην παραλία να περιμένουν ένα αλιευτικό σκάφος για να τους σώσει.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε με ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού. H ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Βίντεο με τη διάσωση ναυαγού από τη Δανία, από πετρελαιάκατο της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ» έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η διάσωση έγινε σε συνεργασία της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» και του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού S-70B Aegean Hawk, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Ακόμη 269 αυτοψίες κτιρίων πραγματοποιήθηκαν χθες στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίστηκαν χθες, για τέταρτη ημέρα, οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505, εκ των οποίων οι 269 διενεργήθηκαν χθες, οι 747 προχθές Πέμπτη, οι 1.740 την Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».

Οι αγνοούμενοι

Ως προς τους αγνοουμένους, η σχετική ενημέρωση είναι ελλιπής με την καθ’ ύλην αρμόδια για τον συντονισμό Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες. Η σύγχυση που έχει προκύψει, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να παραμένει άγνωστος, είναι πολυπαραγοντική, γράφει η Καθημερινή.

Οπως εξηγούν στην «Κ» αρμόδιες πηγές, το πρώτο 48ωρο καταρτίστηκαν διάφοροι κατάλογοι με αγνοούμενους, με αποτέλεσμα οι καταγραφές για τα ίδια πρόσωπα να είναι διπλές και τριπλές, ενώ δεν υπήρχε σωστή πληροφόρηση για το πού θα πρέπει να απευθυνθούν οι συγγενείς τους, με συνέπεια κάποιοι να καλούν την αστυνομία η οποία ξεκινούσε επιτόπου ανεξάρτητες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Αρμόδια για τη δήλωση αγνοουμένου είναι η Πυροσβεστική.

Υποθαλάσσιες έρευνες εκτελεί ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα το Λιμενικό, η συγκεκριμένη ομάδα που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather), αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.

Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων. Επισημαίνεται ότι έως σήμερα η ομάδα της ΜΥΑ έχει πραγματοποιήσει 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

ΠΗΓΕΣ: HELLAS JOURNAL, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, iefimerida

Νέα βίντεο και εικόνες από όσους κατέφυγαν στη θάλασσα για να σωθούν από την κόλαση φωτιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: