Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) μιλάει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη λήξη της 5ης Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Lancaster House του Λονδίνου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που εγκαινίασε το 2004 η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti

Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτών θα ζητήσει ο Τσίπρας από το ΝΑΤΟ και τον Ερντογάν

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης, θα θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ώστε να βρεθεί λύση για την άμεση απελευθέρωση τους, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη, στις 14.30 ώρα Βελγίου, στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μαζί του θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και το πρόγραμμα του έχει ως εξής:

Τετάρτη 11 Ιουλίου

14:30 ​Σύνοδος Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών.

19:30 ​Δείπνο εργασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου

08:45 Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

10:30 Σύνοδος για το Αφγανιστάν

14:30 ​Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

11/07/2018 07:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ-του απεσταλμένου μας Ν. Ρούμπου
Βρυξέλλες, Belgium

Την Πέμπτη το μεσημέρι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντόγαν στις Βρυξέλλες

Be the first to comment on "Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτών θα ζητήσει ο Τσίπρας από το ΝΑΤΟ και τον Ερντογάν"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*