Τέσσερις νεκροί από επίθεση ισλαμιστή καμικάζι στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν




Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας το βράδυ της Δευτέρας.

Ο βομβιστής-καμικάζι προφανώς είχε στόχο έναν τοπικό φύλαρχο, τον Χατζί Χαγιάτ Χαν, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτές εκλογές, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιάνι.

Ο Χαν ήταν παράλληλα αρχηγός μιας παραστρατιωτικής ομάδας που πολεμούσε εναντίον των ανταρτών, ειδικά των μελών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), στην περιοχή Ροντάτ της επαρχίας, διευκρίνισε ο Χογκιάνι.

Πέραν των τεσσάρων νεκρών, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση, που έγινε ενώ ο Χαν μετέβαινε στην Τζαλαλάμπαντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Όλα τα θύματα ήταν οικείοι του φύλαρχου.

Στη Νανγκαρχάρ έχουν διαπραχθεί πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει το ΙΚ.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ το Σαββατοκύριακο, όταν διαπράχθηκε μια επίθεση με στόχο ένα κέντρο εκπαίδευσης μαιών. Την ευθύνη για αυτήν ανέλαβε κατόπιν το ΙΚ, ο αφγανικός βραχίονας του οποίου άρχισε τη δράση του στα τέλη του 2014.

Την 11η Ιουλίου, τουλάχιστον 11 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλάμπαντ σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε άλλη μια επίθεση εξτρεμιστών.

31/07/2018 04:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Reuters
Καμπούλ, Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: