Συνελήφθη από την Κυπριακή Αστυνομία 41χρονος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Λεμεσό




Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 41χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες σε σχέση με υπόθεση κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, από την INTERPOL και την EUROPOL, σύμφωνα με τις οποίες, ανήλικη από χώρα του εξωτερικού, κατήγγειλε ότι σε διαδικτυακή της συνομιλία, με άλλο χρήστη πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, του απέστειλε αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται η ίδια.

Από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την INTERPOL και τη EUROPOL, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης βρισκόταν στην Κύπρο και μετά από εξετάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 41χρονου, κάτοικου Λεμεσού, βάσει της οποίας εξασφαλίστηκαν και δικαστικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας της οικίας του.

Το μεσημέρι σήμερα, μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στην οικία του 41χρονου, όπου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ακολούθησε έρευνα στην οικία, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όλες οι κατασχεθείσες συσκευές θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε σήμερα ο ύποπτος, διέταξε την κράτησή του για περίοδο έξι ημερών.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ
04/07/2018 14:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: