Συνεχίζει τα πανηγύρια ο Ζάεφ: “Προστατεύουμε την κληρονομιά, ενισχύουμε την ταυτότητα”, λέει




Με το σλόγκαν “Προχωράμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.” έγιναν οι εορταστικές εκδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου σε 15 πόλεις των Σκοπίων για την πρόσκληση έναρξης συνομιλιών για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ ο Ζάεφ, το γιόρτασε στην Βίτολα καλώντας τους πολίτες σε σύμπνοια μπροστά στο μέλλον της χώρας.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συνέχισε και σήμερα τις πανηγυρικές αναφορές. Με αφορμή μια εκδήλωση για έναν παραδοσιακό γάμο ο κύριος Ζάεφ είπε

“Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η υπερηφάνεια μας, προστατεύοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά, ενισχύουμε την ταυτότητά μας.”

Χθες όλα τα πάρτι, στα οποία υπήρχε ζωντανή μουσική, με τραγουδιστές και dj’s φέρεται να έγιναν με χρήματα του κράτους με το ακριβές ποσό να παραμένει μέχρι τώρα άγνωστο. Σε κάποιες πόλεις δε, υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες που κρατούσαν πλακάτ που εξέφραζαν την διαφωνία τους στην ένταξη.

Από την Βίτολα, ο Ζάεφ απήυθυνε μήνυμα ενότητας προς τους πολίτες της χώρας: “Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον” είπε χαρακτηρίζοντας τις γιορτές “πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ”.

Σε 15 πόλεις των Σκοπίων διοργανώθηκαν γιορτές για την πρόσκληση έναρξης διαπραγματεύσεων με το ΝΑΤΟ πηγή: από την προσωπική σελίδα του Zoran Zaev στο Facebook

Έχοντας μπροστά του το δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζάεφ εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας πως η επιτυχία της χώρας (πρόσκληση έναρξης διαπραγματεύσεων) είναι επιτυχία όλων και κάλεσε τους πολίτες να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους:

“Η “Μακεδονία” είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Ας σταματήσουμε τα μίση”.

Πηγή: Twitter, Facebook

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: