Συμφωνία Τραμπ με Γιούνκερ: Απομακρύνεται η απειλή εμπορικού πολέμου ΗΠΑ με Ε.Ε.




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι συμφώνησαν να εργαστούν για την μείωση των εμπορικών φραγμών.

“Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ.

“Επίσης θα συνεργαστούμε για την μειώση των εμποδίων και την αύξηση του εμπορίου σε υπηρεσίες, χημικά, φαρμακευτικά, ιατρικά προϊόντα, καθώς και σόγιας”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα τόνισε ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής στη μείωση της γραφειοκρατίας για το εμπόριο και ότι θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Εξασφάλισε παραχωρήσεις από την Ε.Ε. σύμφωνα με την Wall Street Journal

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο, ανέφερε σήμερα η Wall Street Journal, επικαλούμενη έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που βρισκόταν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Τραμπ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ και η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ που συνοδεύει τον Γιούνκερ στην Ουάσινγκτον, συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ για να μειώσουν τους δασµούς σε βιοµηχανικά προϊόντα και από τις δύο πλευρές και να αυξήσουν τις αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σόγιας στην Ευρώπη, ανέφερε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης συμφώνησαν να εναρμονίσουν τα ρυθμιστικά πρότυπα για ιατροτεχνολογικά προϊόντα ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Ευρώπης, τόνισε η εφημερίδα.

Επικαλούμενη τον αξιωματούχο της ΕΕ, η WSJ επισήμανε ότι η αμερικανική και η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία συνεχίζουν να εργάζονται στη διατύπωση μιας κοινής ανακοίνωσης που θα αναφέρεται στο επίμαχο θέμα των δασμών στα οχήματα.

Ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ με ανάρτηση στο twitter έκανε λόγο για μια “παραγωγική συνάντηση”

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
25/07/2018 23:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: