Στους δρόμους η Γαλλία: «Ραντεβού την Κυριακή για να επιστρέψει το Κύπελλο στο Παρίσι»…




Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, «τιτίβισε»… «ραντεβού την Κυριακή για να επιστρέψει το Κύπελλο στην Γαλλία», αλλά οι φίλαθλοι των «τρικολόρ» φάνηκαν ασυγκράτητοι και αμέσως μετά τον ημιτελικό της Τρίτης ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της χώρας.

Ο κόσμος της Γαλλίας γέμισε τους δρόμους του Παρισιού, της Μασσαλίας και όχι μόνο, πανηγυρίζοντας την πρόκριση και ζητώντας από τους «πετεινούς» την κατάκτηση του τροπαίου είκοσι χρόνια μετά το θρίαμβο του 1998. Η νύχτα έγινε μέρα στην πρωτεύουσα της χώρας από καπνογόνα και βεγγαλικά.

Στο επίκεντρο των πανηγυρισμών το όνομα του Σαμουέλ Ουμτιτί, ο οποίος στο 51΄ σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης με το Βέλγιο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό για να στείλει τους Γάλλους για τρίτη φορά στην Ιστορία τους στα Παγκόσμια Κύπελλα και πρώτη μετά από δώδεκα χρόνια (σ.σ. το 2006).

Ο Τύπος της Γαλλίας για την πρόκριση στον τελικό

Ο θρίαμβος της Γαλλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας και η πρόκριση των «τρικολόρ» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη επί του Βελγίου με 1-0 στα ημιτελικά, κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας.

Οι γαλλικές ιστοσελίδες αναφέρονται στο δεύτερο τρόπαιο της χώρας σε Μουντιάλ που είναι στον… ορίζοντα, αλλά και στον «ήρωα» του αγώνα, Σαμουέλ Ουμτιτί, που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 51΄.

Αναλυτικά:

– L` equipe: «Ακαταμάχητοι!», «Οι “μπλε” στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από ένα ελεγχόμενο ημίχρονο κατά του Βελγίου».

– France 24: «Η Γαλλία νίκησε 1-0 το Βέλγιο και προκρίθηκε στον τελικό».

– Sports.fr: «Υπερβολικά δυνατοί οι “μπλε” για τους “κόκκινους διαβόλους”».

– Paris Match: «Στον τελικό η Γαλλία».

– AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων): «Η Γαλλία στον τελικό, ένα δεύτερο αστέρι στον ορίζοντα… ».

– Le Parisien: «Η Γαλλία πέρασε το Βέλγιο και παίζει στον τελικό».

– Francefootball.fr: «Ένα όνειρο όλο και λιγότερο τρελό. Χάρις στο γκολ από τον Σαμουέλ Ουμτιτί, η Γαλλία βρίσκεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!».

– La Provence: «Οι “μπλε” ήρωες! Η Γαλλία νίκησε 1-0 το Βέλγιο και προκρίθηκε στον τελικό».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«Ήταν εξαιρετικό»: αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Βελγίου με 1-0 και τη συνακόλουθη πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, δείξαμε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία. Ήταν πολύ δύσκολο για μας απόψε, αλλά εργαστήκαμε σκληρά αμυντικά», πρόσθεσε.

Ο Ντεσάμπ έχει πια στόχο να γίνει το τρίτο πρόσωπο στην Ιστορία της διοργάνωσης, μετά τον Γερμανό Φραντς Μπεκενμπάουερ και τον Βραζιλιάνο Μάριο Ζαγκάλο, που θα έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. «Έπρεπε να επωφεληθούμε λίγο περισσότερο στις αντεπιθέσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες και το επιτελείο μου, αισθάνομαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου», συμπλήρωσε.

Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ήταν επίσης υπερήφανος για τους παίκτες του, παρά την ήττα. «Δυστυχώς για μας, τη διαφορά έκανε μια στατική φάση. Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, πολύ σφιχτό και κρίθηκε με λίγη τύχη των αντιπάλων μπροστά στο τέρμα», δήλωσε ο Ισπανός.

«Νομίζω ότι η στάση των ποδοσφαιριστών ήταν υπέροχη και δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Είμαστε απογοητευμένοι, θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα. Πρέπει να βγούμε από τη διοργάνωση όσο πιο ψηλά μπορούμε, αυτοί οι παίκτες το αξίζουν», κατέληξε ο Μαρτίνεθ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία – Αγία Πετρούπολη, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: