Στo επίκεντρο της συνάντησης Μακρόν και Πούτιν στην Μόσχα, το Ιράν, η Συρία και η Ουκρανία




Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει για τη Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία, δήλωσε πηγή στο γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν και ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθούν στο Κρεμλίνο πριν από την έναρξη του αγώνα.
Η πηγή στο Μέγαρο των Ηλυσίων είπε πως η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε ο Μακρόν να καλέσει τον Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στο Μπιαρίτς, στη νότια Γαλλία, το καλοκαίρι του 2019.

Μετά τη σύνοδο της G7 στον Καναδά, ο Μακρόν είχε πει ότι θα ήθελε να καλέσει τον Πούτιν στο Μπιαρίτς, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτάτο από την εφαρμογή από τη Ρωσία της διαδικασίας που συμφωνήθηκε στο Μινσκ με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία για την επίλυση στης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η πηγή είπε πως η συζήτηση θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να φέρουν πιο κοντά τις θέσεις τους για την κρίση στη Συρία.

Για το Ιράν, ο Μακρόν κάλεσε χωρίς επιτυχία τον Τραμπ νωρίτερα φέτος να μην αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία που χαλάρωσε τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν με αντάλλαγμα περικοπές στο πυρηνικό πρόγραμμά του.

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε την Παρασκευή πως ο Μακρόν αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον Πούτιν για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και πως θα συζητήσουν την επικείμενη συνάντηση του Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι την ερχόμενη Δευτέρα.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

14/07/2018 20:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: