Στις 16 Σεπτεμβρίου η πιθανότερη ημερομηνία του δημοψηφίσματος που ετοιμάζει ο Ζάεφ




Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάιεφ δήλωσε σήμερα ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος εξακολουθεί να είναι άγνωστο, προσθέτοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί εάν το δημοψήφισμα θα είναι συμβουλευτικό ή δεσμευτικό, αλλά ότι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι υποχρεωτικό.

Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δηλαδή στις 11 και 12 Ιουλίου, όταν θα εκπληρωθούν οι προσδοκίες μας για πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Meta. Αμέσως μετά θα ανοίξει τη συζήτηση που  θα καθορίσει κατά πάσα πιθανότητα την ημερομηνία για το δημοψήφισμα, το ερώτημα του δημοψηφίσματος και το ύφος του, πρόσθεσε.

Ο κύριος Ζάεφ είπε ότι οι προθεσμίες για τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου είναι πιθανές. Ωστόσο  σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι επικαλούμενος  σκοπιανά μέσα ενημέρωσης ο κ Ζάεφ προγραμματίζει το δημοψήφισμα για την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του είναι να επιχειρήσει να αξιοποιήσει το κλίμα επικείμενης ένταξης της FYRPM στο ΝΑΤΟ, αλλά και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ το 2019.

 

Πηγή: Meta.mk

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: