Στην Ελλάδα, από την Κύπρο 10 τόννοι ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους




Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης του κυπριακού λαού προς τους πυρόπληκτους της Αττικής είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτούν 1.000 κιβώτια, με 10.000 κιλά είδη πρώτης ανάγκης και ιατρικά είδη.

Όσα συγκεντρώθηκαν,παραδόθηκαν σήμερα από τον Επίτροπο Εθελοντισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιάννη Γιαννάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη.

Ο κ. Γιαννάκη, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκο Κενεβέζο, μετέφερε στον κ. Καπάταη και το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κυπριακή κυβέρνηση και ο κυπριακός λαός στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου η έμπρακτη αλληλεγγύη να έχει ουσία και αντίκρισμα για όσους την έχουν ανάγκη.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, στον οποίο ήδη έχουν κατατεθεί από την κυπριακή κυβέρνηση 10 εκ. ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι εκκλήσεις σε επιχειρηματίες και οργανωμένους φορείς για μεγαλύτερη συνεισφορά.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκη ενημέρωσε τον κ. Καπάταη για τη δυνατότητα της Κύπρου να προσφέρει εθελοντική βοήθεια κάθε είδους ακόμα και για φιλοξενία παιδιών και οικογενειών αν υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, ο Επίτροπος Εθελοντισμού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου Περιφέρειας Αττικής.

Όπως εξήγησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γιαννάκη, η εισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας θα χρησιμοποιηθεί σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία των Αρχών των δύο χωρών, κυρίως σε ανάγκες που προέκυψαν σε υποδομές στις πληγείσες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκη σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ τα υπουργεία Υγείας των δύο χωρών συντονίζουν την διοχέτευση της ιατρικής βοήθειας που στέλνει η Κύπρος

ΚΥΠΕ
28/07/2018 15:50

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής: Αναμένονται οδηγίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: