Στη Σερβία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής




Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος μεταβαίνει στο Βελιγράδι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από σχετική πρόσκληση από την Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Maja Gojković με την οποία ο κ. Συλλούρης θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνάντηση.

Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić και από τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο και θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Jadranka Joksimović.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, όπου έχουν προσκληθεί να παραστούν Μέλη της Κυβέρνησης, το Διπλωματικό Σώμα στο Βελιγράδι και άλλοι επίσημοι. Στη συνέχεια, ο κ. Συλλούρης και η κα Gojković θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Κύπριου ομολόγου της, ενώ η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στο Σερβικό Κοινοβούλιο, Biljana Pantic Pilja και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, δρ Zarko Obradovic, θα παραθέσουν από κοινού δείπνο εργασίας. Ο κ. Συλλούρης θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, εντός και εκτός Βελιγραδίου.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, Αυγούστα Χρίστου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 25 Ιουλίου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/07/2018 14:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: