Οι σημαίες όλων των χωρών στην είσοδο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Φωτογραφία via HellasJournal.Com

Σταματείστε το εμπόριο με Ιράν, θα υποστείτε κυρώσεις, είπαν οι ΗΠΑ σε Τούρκους επιχειρηματίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με Τούρκους επιχειρηματίες και τους προειδοποίησαν ότι όσοι συνεργάζονται με το Ιράν δεν θα μπορούν να συνεργαστούν με τις αμερικανικές επιχειρήσεις και θα απομονωθούν από τις αγορές των ΗΠΑ.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε από τη Φωνή της Αμερικής (Voice of America) και επιβεβαιώθηκε και από άλλες πηγές. Το νέο αμερικανικό μέτωπο θα είναι εναντίον του Ιράν, και οι Αμερικανοί θα επιδείξουν σκληρότητα πλέον σε όσες χώρες και επιχειρήσεις παραβιάζουν το αμερικανικό εμπάργκο.

Ένας από τους Τούρκους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συνάντηση δήλωσε στη «ΦτΑ» (VOA) ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προειδοποίησαν αυστηρά τους Τούρκους ιδιοκτήτες ιδιωτικών επιχειρήσεων για το εμπάργκο του Ιράν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας είπε:

“Συμμετείχα και σε παρόμοιες συναντήσεις κατά τις προηγούμενες περιόδους επιβολής κυρώσεων στο Ιράν. Εντούτοις, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω ακούσει [τους Αμερικανούς να φωνάζουν] τόσο δυνατά.

Η αμερικανική πλευρά τους ενημέρωσε ότι οι χώρες και εταιρείες που θα εισάγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το Ιράν μετά τις 4 Νοεμβρίου θα τιμωρηθούν.

Επίσης, Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με Αμερικανούς ομολόγους τους από την αρμόδια υπηρεσία για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης των τρομοκρατών, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Τουρκίας ενάντια στην εκ νέου επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στην αμερικανική αντιπροσωπεία συμμετείχε ως επικεφαλής ο υφυπουργός Οικονομικών Marshall Billingslea, ο οποίος είπε στους Τούρκους συνομιλητές του ότι ο μόνος τρόπος να αποφύγουν κυρώσεις είναι να σταματήσουν να συνεργάζονται με το Ιράν.

Be the first to comment on "Σταματείστε το εμπόριο με Ιράν, θα υποστείτε κυρώσεις, είπαν οι ΗΠΑ σε Τούρκους επιχειρηματίες"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*