Σώθηκαν παιδιά και προπονητής: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια που συγκλόνισε τον κόσμο

Thai soldiers and police officers secure the area as a helicopter lands to evacuate a boy that was trapped in a cave to a hospital, at an air force airport in Chiang Rai province, Thailand, 09 July 2018. EPA, RUNGROJ YONGRIT




Λίγο πριν τις 3:00 μμ (ώρα Ελλάδος) οι ειδικές δυνάμεις του Ναυτικό της Ταϊλάνδης, επιβεβαίωσαν πως τα παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν παγιδευτεί εδώ και 18 μέρες σε σπήλαιο γεμάτο νερό είναι όλοι καλά και διασώθηκαν.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία με την απογείωση του ελικοπτέρου με τον τελευταίο διασωθέντα, στρατιώτες, εθελοντές αλλά και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της πολύ δύσκολης επιχείρησης.

Η τελευταία φάση της επιχείρησης ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος) και οι Αρχές αισιοδοξούσαν πως θα ολοκληρωθεί με επιτυχία όπως και έγινε. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας η αγωνία είχε κορυφωθεί καθώς η καταρρακτώδης βροχή θα μπορούσε να γεμίσε με νερό το σπήλαιο και η επιχείρηση να μετατραπεί σε τραγωδία.

Ωστόσο οι 19 δύτες που συμμετείχαν σήμερα στη διάσωση αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχε αλλάξει τίποτα στο εσωτερικό ξεκίνησαν την επιχείρηση και κατάφεραν να βγάλουν πρώτα τα παιδιά και στο τέλος τον προπονητή τους.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο επιχειρήσεις χθες και προχθές κατά τις οποίες οι συνολικά 90 δύτες είχαν καταφέρει να βγάλουν οκτώ παιδιά, τέσσερα κάθε μέρα.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους διακομίστηκαν με ασθενοφόρα και ελικόπτερα στο νοσοκομείο όπου παραμένουν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal