Σκληρή απάντηση Μόσχας στον Ζάεφ για τα σενάρια “ρωσικού δακτύλου”: “Φέρτε μας στοιχεία”




Η ρωσική πρεσβεία στην πΓΔΜ διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι η Μόσχα αναμείχθηκε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με την Ελλάδα και η οποία επιτρέπει στην πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σε δήλωση που εκδόθηκε την Τρίτη η πρεσβεία χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι οι επιχειρηματίες της Ρωσίας διοχέτευαν χρήματα σε ομάδες διαμαρτυρίας στη Μακεδονία ως “αβάσιμο”.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, τόσο σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη του BuzzFeed News καθώς και  σχόλια στα  μακεδονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριξε ότι ρώσοι επιχειρηματίες χρηματοδοτούν αντι-κυβερνητικές διαμαρτυριών στα Σκόπια .

Πιστεύουμε, επισημαίνει η ανακοίνωση, ότι τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις, καθώς και πρόσφατες εικασίες εκ μέρους της υπουργού Άμυνας Ρ. Σεκερίνσκα, αποσκοπούν στην υποκίνηση της ρωσοφοβίας, που χρησιμοποιείται από τους δυτικούς εταίρους της χώρας  ως μέσο για την επίτευξη των δικών τους στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, δημιουργούνται αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των δηλώσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων σχετικά με την επιθυμία της οικοδόμησης φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Ακολούθως η Μόσχα ζητά από την κυβέρνηση , να διεξάγει αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων που υπαινίσσονται και να παρουσιάσει πραγματικά στοιχεία και όχι εικασίες προς το κοινό και τη ρωσική πλευρά.

Θεωρούμε αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών της ΠΓΔΜ με τη διαβόητη ‘’ρωσική απειλή’’, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η σύγκρουση με τη Ρωσία ξεκίνησε για το Σκοπιανό και τα Βαλκάνια: Αποκόμισε οφέλη η Αθήνα;

Hellas Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: