Σε εγκαίνια παρεκκλησίου στο Βόλο αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων παρέστη ο Συλλούρης




Τελέστηκε χθες βράδυ στο Βόλο, ο εσπερινός των εγκαινίων του παρεκκλησίου του Οσίου Ευφημιανού παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής, στην λειτουργία παρέστησαν δεκάδες Κύπριοι που ζουν μόνιμα στην Θεσσαλία. Παρόντες επίσης ήταν ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής και ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας.

Το παρεκκλήσιο ανεγέρθη από τον Παύλο Νικολεττή από την Λύση εις μνήμην των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυπρίων Βόλου, σε συνεργασία με τον Δημο Λυσης με αφορμή την τελετή εγκαινίων του παρεκκλησίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Συλλούρης σημείωσε ότι η ανέγερση του παρεκκλησίου με έξοδα του Λυσιώτη Παύλου Νικολλετή, «θα μας θυμίζει το χρέος μας για επιστροφή στις κατεχόμενες εκκλησίες μας».

Ανέφερε επίσης ότι η Λύση δεν είναι απλά για τους Λυσιώτες ένα κατεχόμενο χωριό αλλά μια δέσμη συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Κάτι που έμαθε, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, από την μητέρα του που καταγόταν από την Λύση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ταμασου και Ορεινής Ησαΐας, βουλευτές, και πλήθος Κυπρίων που ζουν μόνιμα στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί σήμερα από τον Βόλο για το Άγιο Όρος όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/07/2018 11:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: