“Ζαλίστηκαν” στην Άγκυρα με την αυστηρή προειδοποίηση της Ευρώπης για αναγνώριση της Κύπρου




Έντονο εκνευρισμό και αμηχανία προκάλεσε στη Τουρκία η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να θέσει ως όρο για την άρση της θεώρησης βίζας την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εφημερίδες που πρόσκειται στο καθεστώς Ερντογάν εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην Ευρώπη κάτι που θεωρείται προανάκρουσμα και των αντιδράσεων της Κυβέρνησης.

Η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, Αννα Ανδρέου μεταδίδει.

Τα όρια ξεπέρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γράφει ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος αντιδρά στον όρο που τέθηκε για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να αρθεί η θεώρηση διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες.

Η εφημερίδα «Μιλιέτ» με τίτλο “Η ΕΕ ξεπέρασε τα όρια!. Τα κριτήρια για τη βίζα έγιναν 73!”, γράφει ότι “η έκθεση που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ζητά όπως η Τουρκία αναγνωρίσει τους Ε/κ ως ‘Κυπριακή Δημοκρατία’”, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένεται να αντιδράσει σε αυτή την απόφαση, ενώ δεν αποκλείεται να προκληθεί προστριβή ανάμεσα στους θεσμούς της Ένωσης.

Η «Σαμπάχ» έχει τίτλο “Όρος Κύπρου στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου!” και η «Χουριέτ» “Πάλι θέμα ‘Κύπρου’ από το Ευρωκοινοβούλιο”. Η «ΧαμπέρΤουρκ» τιτλοφορεί το θέμα “Όρος συνεργασίας με την Κύπρο αδιακρίτως, στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου” και η «Ακσάμ» “Η ΕΕ ξεπέρασε τα όρια: Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου ζητά την αναγνώριση των Ε/κ από την Τουρκία ως ‘Κυπριακή Δημοκρατία’”.

Προειδοποίηση της Ε.Ε. στην Τουρκία: Όχι στην απαλλαγή βίζας αν δεν αναγνωριστεί η Κύπρος

Πηγή: ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: