“Το ποντίκι που βρυχάται”: Δεν δεχόμαστε απειλές, απαντά ο Τσαβούσογλου στον Τραμπ




Δεν πέρασε πολύ ώρα από τη νέα σκληρή προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τραμπ προς  τον Ταγιπ Ερντογάν για κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν απελευθερωθεί άμεσα ο πάστορας Μπρανσον, και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας άρχισε τους λεονταρισμούς. 

Με ανάρτηση του στο Twitter , ο Μεβλούτ Τσαβόυσογλου  δηλώνει ότι “η Τουρκία δεν θα ανεχτεί ποτέ απειλές από κανένα”

“Κανένας δεν υπαγορεύει την Τουρκία, δεν θα δεχθούμε ποτέ απειλές από κανέναν. Το κράτος δικαίου είναι για όλους, χωρίς εξαίρεση”, έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ  είχε καλέσει την Τουρκία να αφήσει «αμέσως» ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, που τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από μακρά παραμονή στις τουρκικές φυλακές, ενώ δικάζεται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία», προειδοποιώντας μάλιστα με κυρώσεις.

Άφησε αμέσως ελεύθερο τον πάστορα Μπράνσον: Το πιο σκληρό μήνυμα Τραμπ στον Ερντογάν

 

Να θυμίσουμε ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη το δικαστήριο της Τουρκίας είχε αποφασίσει τη συνέχιση της προφυλάκισης του πάστορα. Τότε με ανάρτηση του στο τουήτερ ο πρόεδρος Τραμπ είχε και πάλι απευθυνθεί προσωπικά στον Ερντογάν απαιτώντας την αποφυλάκιση. Παρά  και τους τότε λεονταρισμούς της Άγκυρας ότι η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη και δεν υποκύπτει σε πιέσεις, δεν περάσαν λίγα 24ωρα και το δικαστήριο ανατρέποντας την απόφασή του διέταξε τον κατ οίκον περιορισμό του πάστορα. Όμως όπως φαίνεται ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αποφασισμένος να επιστρέψει ο Μπράνσον στις  Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: