“Σήκωσαν” τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από τη Συνεργατική μέσα σε μια εβδομάδα




Με την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη Συνεργατική εκτιμάται πως θα σταματήσει η “αιμορραγία” στην τράπεζα καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αναλήψεις σημαντικών ποσών.

Το πακέτο νόμων θα τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή μαζί με τον νόμο για παραχώρηση εγγυήσεων για δάνεια €2,6 δισ. της Ελληνικής. Οι κρατικές εγγυήσεις στην Ελληνική παρουσιάζονται ως απαραίτητες για να προχωρήσει η συμφωνία με βάση την οποία η τράπεζα θα αγοράσει «καλό» ισολογισμό €10 δισ. από τη ΣΚΤ.

Τα υπόλοιπα νομοθετήματα αφορούν τις εκποιήσεις και αποτελεί “αγκάθι” για τα κόμματα. Η τελευταία βδομάδα ήταν η χειρότερη για τον Συνεργατισμό αφού έχασε καταθέσεις περίπου €500 εκατ., με αποτέλεσμα τα αποθέματά του σε μετρητά να μειωθούν σε περίπου €1,1 δισ.

Οι αναφορές στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών πριν από μερικές μέρες ότι ή θα ψηφιστούν οι νομοθεσίες ή ο Συνεργατισμός θα οδηγηθεί σε εξυγίανση ή ακόμη και σε εκκαθάριση. Παρά την ελάχιστη μείωση των εκροών της Πέμπτης και της Παρασκευής συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, το ποσό των εκροών παραμένει ψηλό.

Πηγή: philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: