“Οι σχέσεις μας είναι καλύτερες από ποτέ” βεβαιώνουν Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως θα συζητήσει σήμερα με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι εμπορικά και στρατιωτικά ζητήματα και πρόσθεσε πως η σχέση τους είναι πολύ ισχυρή.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως ο ίδιος και η Μέι «ουδέποτε είχαν αναπτύξει καλύτερη σχέση» απ’ ό,τι αυτή που ανέπτυξαν στη διάρκεια του χθεσινού δείπνου τους.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Sun πως το σχέδιο της Μέι για το Brexit πιθανόν εξάλειψε τις πιθανότητες να συναφθεί μια αμερικανο-βρετανική εμπορική συμφωνία και είχε προσθέσει πως πιστεύει ότι ο εσωκομματικός αντίπαλος της Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, θα ήταν «ένας σπουδαίος πρωθυπουργός».

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε από την πλευρά της πως η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον Τραμπ και είναι πεπεισμένη πως μπορεί να συναφθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Αφού “τορπίλισε” το σχέδιο της Μέι για το Brexit, ο Τραμπ συνεχίζει την επίσκεψή του στη χώρα

«Το εμπόριο είναι ένα από τα κορυφαία θέματα των σημερινών συνομιλιών ανάμεσα στον πρόεδρο και την πρωθυπουργό και … είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να κάνουμε μια καλή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον πρόεδρο», πρόσθεσε.

13/07/2018 13:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: