“Δε βιαζόμαστε να απορρίψουμε την εμπορική συμφωνία με τον Καναδά” λέει η Ιταλία




Η Ιταλία δεν βιάζεται να φέρει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, υποδηλώνοντας ότι ίσως αμβλύνονται οι αντιρρήσεις στη συμφωνία.

Ιταλοί υπουργοί έχουν πει ότι η Ιταλια ίσως να μην επικυρώσει τη CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), θέτοτας σε κίνδυνο την πρώτη μεγάλη εμπορική συμφωνία της ΕΕ μετά το σύμφωνο ΕΕ-Νότιας Κορέας το 2011.

Ωστόσο, ο υπουργός Γεωργίας Τζιαν Μάρκο Σεντινάιο δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Κανείς δεν βιάζεται να φέρει τη CETA στη Βουλή». Πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη συζήτηση στη Βουλή και ότι η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει το θέμα.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η Ιταλία θα μπλόκαρε μια συμφωνία που ενισχύει τις εξαγωγές, ο Σεντινάιο δήλωσε: «Θέλουμε να καταλάβουμε με συγκεκριμένα στοιχεία εάν η CETA είναι πραγματικά επωφελής για τη χώρα μας. Έχουμε την εντυπωση πως δεν είναι… Δεν έχουμε άλλα στοιχεία. Έχουμε υποθέσεις, κυρίως εντυπώσεις από εταιρίες, κατά βάση από τον αγροτικό τομέα».

Μπλόκο από τον αυστριακό Πρόεδρο στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ – Καναδά

16/07/2018 15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: