Πρώτο βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ στο Champions League: Νίκη με 2-1 τη Βασιλεία




«Ισχνή» νίκη με 2-1 πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στη Βασιλεία, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για το β΄ προκριματικό γύρο του Champions League. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Κάνιας (32΄) και Πρίγιοβιτς (80΄) αλλά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του, καθώς ο Αγιέτι μείωσε στο 82ο λεπτό. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στο «Σαντ Γιάκομπς», στην Ελβετία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό από 23 χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ, που πριν το σφύριγμα της έναρξης τήρησαν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της ελληνικής τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στον αγώνα ήταν για τους Ελβετούς στο 12΄. Ένας γρήγορος συνδυασμός τεσσάρων παικτών εξάρθρωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Στόκερ τελικός παραλήπτης της μπάλας, αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, σπαταλώντας μια εξαιρετική ευκαιρία για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες στο 22΄ με τον Βαρέλα, που από άριστη θέση έστειλε την κεφαλιά άουτ μετά από σέντρα του Πέλκα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τις «στροφές» που ήθελε και στο 25΄ ο Κάνιας έχασε την δική του ευκαιρία, όταν από πάσα του Πέλκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε, αλλά ο Όμλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Η Τούμπα πήρε «φωτιά» στο 32΄: ο Κάνιας είχε αυτήν τη φορά την έμπνευση να σουτάρει χωρίς χρονοτριβή στη γωνία του Όμλιν και να παραβιάσει την ελβετική εστία, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν για την ομάδα του και δίνοντας προβάδισμα στη δύσκολη σημερινή υποχρέωσή της.

Στο 36΄ ο Μάτος θα μπορούσε να αυξήσει τις επιτυχίες της ομάδας του αλλά το σουτ έφυγε δίπλα από την εστία της Βασιλείας. Η ελβετική ομάδα είχε πράγματα να αποκαλύψει και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έχασε μια νέα εξαιρετική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Στόκερ και πάλι από μοναδική θέση σούταρε στα ύψη, μόνος μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και πλησίασαν με καλές φάσεις στο δεύτερο γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους Θεσσαλονικείς, που στο 55΄ άγγιξαν το δεύτερο τέρμα τους με τον Λημνιό, αλλά το πλασαριστό κοντινό σουτ που έκανε ο Βολιώτης έδιωξε με ετοιμότητα σε κόρνερ, ενστικτωδώς, ο γκολκίπερ Γιόνας Όμλιν.

Η κούραση στις κινήσεις των παικτών άρχισε να διαφαίνεται στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Λουτσέσκου δεν έδειξε να βιάζεται για να αλλάξει κάτι στο σχηματισμό του. Στο 71΄ ο Ζαμπά δεν πρόλαβε να πλασάρει την μπάλα στην ελβετική εστία μετά από ενέργεια του Μάτος και στο 75΄ ο Πέλκας έκανε μετωπική προσπάθεια και άστοχο σουτ, από το ύψος της περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε το δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 80΄, όταν με προσωπική ενέργεια ο Πρίγιοβιτς διάνυσε μεγάλη απόσταση με την μπάλα κι αφού συνεργάστηκε με τον Λημνιό σκόραρε με σουτ για το 2-0. Όμως το γκολ αυτό δεν έμελε να το απολαύσει ο ΠΑΟΚ, αφού στο μεθεπόμενο κιόλας λεπτό ο Αγιέτι με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, αξιοποιώντας πολύ καλή σέντρα του Στόκερ και λανθασμένη αντίδραση του Πασχαλάκη.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο και μετά την αντικατάσταση του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ έπαιξε ως το τέλος χωρίς κλασικό σέντερ φορ, με τον Ελ Καντουρί να κρατά τη θέση εκ περιστάσεως. Λίγο αργότερα το παιχνίδι έληξε με τη βραχεία διαφορά του ενός τέρματος στη νίκη του ΠΑΟΚ, που οφείλει πλέον να την υπερασπιστεί στη Βασιλεία, την 1η Αυγούστου.

Διαιτητής: Μάντλεϊ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ντιέ, Στόκερ, Φράϊ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72΄ Ελ Καντουρί), Λημνιός (90΄+3 Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (82΄ Ουάρντα)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Όμλιν, Φράι, Πετρέτα (44΄ Κάϊσερ), Σούκι, Ριβέρος, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ, Ομπερλέν (62΄ Καλούλου), Μπαλάντα, Αγιέτι (90΄+4 Μπουά)

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις

24/07/2018 22:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ντίνος Καραμητρούσης
Νιόν, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: