Προκαλεί ο κατοχικός ψευδο-“πρόεδρος” Ακιντζί και ισχυρίζεται ότι θέλει λύση του Κυπριακού




Η τουρκοκυπριακή πλευρά πάντα στήριζε την ειρήνη, την επίλυση του Κυπριακού και τη συνεργασία, είπε σε σημερινό του διάγγελμα ο κατοχικός ψευδο-πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί, με την ευκαιρία της επετείου της άνανδρης και παράνομης τουρκικής εισβολής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, είπε ότι “στρατηγικός μας στόχος είναι η λύση του Κυπριακού αλλά δεν εξαρτάται μόνο από την τουρκοκυπριακή κοινότητα η επίλυση” είπε ο κατοχικός ψευδο-πρόεδρος προσθέτοντας ότι χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επίτευξη του στόχου.

Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή είπε ότι πέρασαν 44 χρόνια από τότε και τα παιδιά που γεννήθηκαν είναι ήδη 44 χρόνων, ποσοστό 62% του πληθυσμού στο ψευδοκράτος, όπως είπε.

«Μετά από 44 χρόνια το καλύτερο είναι η επίτευξη δίκαιης λύσης αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη» σημείωσε εκφράζοντας την απογοήτευση του για το γεγονός ότι “όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν”.

Αναφέρθηκε και στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά λέγοντας ότι όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση.

Σημείωσε ακόμα ότι ένα χρόνο μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, η «ελληνοκυπριακή πλευρά συνέχισε τις αρνητικές τις προσεγγίσεις».

ΚΥΠΕ – Τζουλιάνα Βιολάρη
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/07/2018 15:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: