Προκαλεί ανήμερα της 44ης μαύρης επετείου ο Ακιντζί: Φταίνε οι Ελληνοκύπριοι, που δεν “τα βρίσκουμε”




Συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον παράνομο πρόεδρο της «βουλής» Τεμπεριουκέν Ουλουτσάι και τον παράνομο «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουμάν είχε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για επίτευξη λύσης και ότι η Τουρκία υποστηρίζει λύση στη βάση της ισότητας των δύο πλευρών, ενώ επέρριψε την ευθύνη για τη μη επίτευξη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για την οικονομική και χρηματοπιστωτική πρόοδο του ψευδοκράτους.

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει λύση του Κυπριακού, αλλά χρειάζεται, όπως ανέφερε, η συνδρομή της ελληνοκυπριακής πλευράς, που θα πρέπει να δει το πρόβλημα μέσα από μια νέα προσέγγιση.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ακόμα ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί σύντομα τα κατεχόμενα.

Ο Τεμπεριουκέν Ουλουτσάι ανέφερε πως οι σημερινοί «εορτασμοί» στα κατεχόμενα για την τουρκική εισβολή στέλνουν μήνυμα ειρήνης και έκανε λόγο για εποικοδομητική στάση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.

Τέλος, ο παράνομος «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουμάν είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αντιπροσωπεύονται σε διεθνές επίπεδο και ισχυρίστηκε ότι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για λύση.

44 χρόνια μετά η Κύπρος υφίσταται τις επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής, σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/07/2018 21:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: