Πολιτικό θέμα τα παραπατήματα του Γιούνκερ: Διευκρινήσεις από Βρυξέλλες, στηρίζει το Βερολίνο (video)




Σάλος προκλήθηκε στα social media από το βίντεο που δείχνει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παραπατά κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μετά τις αντιδράσεις και τα σχόλια, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο  Πρόεδρος αντιμετώπισε μια κρίση ισχιαλγίας και  έντονες  κράμπες. Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο κύριος Γιούνκερ έχει την υποστήριξη της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Αφορμή, βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο που δείχνει τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιούνκερ, να βαδίζει με αστάθεια κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, βίντεο που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας ερωτήθηκε σχετικά, κυρίως για την κατάσταση της υγείας του κ. Γιούνκερ, αλλά και για το εάν η γερμανική κυβέρνηση τον εμπιστεύεται να εκπροσωπεί την ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ απάντησε πως «δεν μπορώ εγώ να απαντήσω για θέματα υγείας του κ. Γιούνκερ, η ερώτηση αυτή πρέπει να γίνει στις Βρυξέλλες. Όμως, η εμπιστοσύνη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς το πρόσωπο του κ. Γιούνκερ είναι πολύ μεγάλη».

Κρίση Ισχυαλγίας, λένε οι Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ έζησε μια έντονη και επίπονη κρίση ισχιαλγίας τις τελευταίες ημέρες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία συνοδεύτηκε από ακόμη εντονότερες κράμπες στα πόδια, σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος ενημέρωσε επίσημα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μετέφερε στον Τύπο τις δημόσιες ευχαριστίες του Προέδρου της Κομισιόν προς τους Πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας Κόστα και της Ολλανδίας Ρούττε για τη βοήθεια που του προσέφεραν για να περπατήσει κατά την προσέλευση στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ στο πάρκο του Σενκαντανέρ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με το αν και κατά πόσο ο Πρόεδρος Γιούνκερ σκοπεύει να εγχειριστεί για να διορθώσει το πρόβλημα σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν σκοπεύει να ταξιδέψει στην Κίνα για τη Σύνοδο ΕΕ – Κίνας, στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα για την Υπογραφή της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου ΕΕ- Ιαπωνίας και στη συνέχεια στη Μαδρίτη.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος επέκρινε έντονα μερίδα του Τύπου που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα και να το συνδέσει με αβάσιμες κατηγορίες περί κατανάλωσης αλκοόλ.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος, Αθανάσιος Αθανασίου

Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ- Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: