Πιο κοντά στο όνειρο κατάκτησης του κυπέλλου, τα τρία λιοντάρια, υποστηρίζει η FAZ




Δύο νίκες ακόμα, χωρίζουν την Αγγλία από το όνειρο της πρωτιάς σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ξανά μετά το 1966. Ένα όνειρο που ήρθε πιο κοντά για τους Άγγλους μετά την πρόκριση επί της Σουηδίας (2-0), όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Και ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ , δείχνει να το πιστεύει όλο και περισσότερο. Όπως και οι παίκτες του. «Δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Τώρα θέλουμε να φτάσουμε έως το τέλος», δήλωσε ο αρχηγός Χάρι Κέιν το Σάββατο στη Σαμάρα. Αλλά τα Τρία Λιοντάρια δεν …απογειώνονται. «Το κλειδί για την επιτυχία είναι η ενότητά μας. Θα πρέπει να τη διατηρήσουμε και πάλι στους ημιτελικούς», δήλωσε ο Σαουθγκέιτ.

Οι λόγοι για την επιτυχία της Αγγλίας είναι πολύπλοκοι, όπως εξηγεί η FAZ. Στην κορυφή είναι η παροιμιώδης βρετανική ομαδική εργασία. Το μεγάλο αστέρι λείπει. Παρόλο που ο Kειν είναι μέχρι στιγμής με έξι γκολ ο καλύτερος σκόρερ του τουρνουά, είναι ένας επιθετικός που είναι απόλυτα υποταγμένος στο ομαδικό πνεύμα. Μεγάλο μέρος της ομάδας γνωρίζει ήδη ο ένας τον άλλο από τις εθνικες ομάδες νέων. Ο Σαουθγκέιτ δημιούργησε μια ομάδα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να την ανιμετωπίσεις. Μία ομάδα ιδιαίτερα συμπαγή με ισχυρή άμυνα. Και φυσικά με την υποστήριξη του τερματοφύλακα.

Με τον 24χρονο Τζόρνταν Πικφορντ , τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Προσπαθώ να εργαστώ σκληρά για τον εαυτό μου και να δώσω το καλύτερο στον αγώνα για την ομάδα μου», δήλωσε ο Πικφορντ.

Ο προπονητής του αγκάλιασε κάθε παίκτη μετά το τελικο σφύριγμα. «Είπαμε με τα παιδιά πριν από τον αγώνα ότι θέλαμε να μείνουμε εδώ για άλλη μια εβδομάδα. Τώρα εξαρτάται από εμάς».

Δύο παιχνίδια, είτε ο ημιτελικός και ο τελικός είτε ο ημιτελικός και ο δυσάρεστος αγώνας για την τρίτη θέση.

«Όπου και να τους πάει ο δρόμος ο Σαουθγκειτ έχει εμφυτεύσει έναν νέο τρόπο σκέψης στους αιώνια απεχθείς Αγγλους» σημειώνει η γερμανική FAZ, καλώντας τον Γερμανό ομοσπονδιακό Γιοακίμ Λεβ να παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την Εθνικη Αγγλιας από την τηλεόραση.

«Τα πρότυπα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικούς στόχους αν θέλουμε να πετύχουμε στο παιχνίδι. Καμία άλλη ομάδα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποδεικνύει αυτό ,περισσότερο από την Αγγλία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η «ακτινογραφία» των 60 ματς του Μουντιάλ: Ευρώπη, Νike, 2 παγκόσμιοι τίτλοι και ο Κέιν

08/07/2018 11:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: