Οπαδοί του Ερντογάν απειλούν να σκοτώσουν τον Ενές Καντέρ των New York Knicks




O  σέντερ της ομάδας μπάσκετ New York Knicks’, Ενές Καντέρ ο οποίος μόλις ανανέωσε το συμβόλαιο του έναντι 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε στο FoxNews ότι δέχεται  σχεδόν καθημερινά απειλές κατά της ζωής του, εξαιτίας της σκληρής κριτικής που ασκεί στον πρόεδρο Ερντογάν.   

“Δεν παίρνω απλά  μηνύματα μίσους.  Παίρνω τρία η τέσσερα μηνύματα κάθε βδομάδα που απειλούν τη ζωή μου”, είπε ο Κάντερ στο FoxNews. “Είναι τρελό. Παλιά τα έβγαζα φωτογραφίες αλλά μετά από λίγο διάστημα ήταν τόσα πολλά που είπα δεν θα ασχοληθώ μαζί τους. Είναι αηδιαστικό”.

Ο Kanter πιστεύει ότι οι απειλές προέρχονται από υποστηρικτές του Ερντογάν τόσο στην Τουρκία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Έχει ειδοποιήσει την αστυνομία  και την υπηρεσία ασφαλείας των Knicks και είπε ότι αισθάνεται ασφαλής όσο  βρίσκεται στις ΗΠΑ.

“Αλλά οπουδήποτε εκτός Αμερικής θα είναι πολύ επικίνδυνο”, είπε ο Καντερ

Οι Τούρκοι εισαγγελείς επιδιώκουν αναζητούν τον Κάντερ  για  τετραετή ποινή φυλάκισης με την κατηγορία ότι συμμετείχε  στο θρησκευτικό κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί  «τρομοκρατική οργάνωση» ‘

Αλλά ο Κάντερ δεν το βάζει κάτω . Αναφέρεται στον Ερντογάν με σκληρούς  όρους όπως «μανιακός» και τον συνέκρινε με τον Αδόλφο Χίτλερ. Απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας “Αυτό είναι; Μόνο τέσσερα χρόνια; … Για όλα αυτά που του έσυρα ; ”

Ο προϊστάμενος   της  εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης πρότεινε ποινή φυλάκισης τέσσερα χρόνια, οκτώ μήνες, για προσβολή του προέδρου Erdoğan σε κατηγορητήριο εναντίον του Κάντερ τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Kanter προσέβαλλε τον Erdoğan σε tweets τον Μάιο. 7, 9 και 11 και 2 Ιουνίου 2016.

“Είπα λιγότερο απ ό,τι  αξίζει  γι’ αυτόν τον  ανέντιμο. Πρόσθεσε  άλλα 4 χρόνια για μένα, αφέντη”, απάντησε με νέο tweet o Kanter  εκείνη την εποχή.

Το Μάιο του 2017, το διαβατήριο του Καντέρ κατασχέθηκε για λίγο από τη ρουμανική αστυνομία μετά από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

“Ο τύπος που το έκανε αυτό, ξέρεις, είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας. Εσείς τον γνωρίζετε με την επίθεσή του σε ανθρώπους στην Ουάσινγκτον.  Είναι κακός άνθρωπος. Είναι δικτάτορας. Είναι ο Χίτλερ του αιώνα μας. Θα σας κρατάμε ενήμερους. Απλώς προσευχηθείτε για μας “, δήλωσε ο Καντέρ στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

Μόλις προσγειώθηκε στις ΗΠΑ, ο Kanter αποκάλυψε ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε επίσης προσπαθήσει να τον πιάσει στην Ινδονησία.

“Κοιμόμουν και γύρω στις 2:30 π.μ.  ο διευθυντής μου χτύπησε την πόρτα. Είπε ότι η μυστική υπηρεσία και ο ινδονησιακός στρατός με έψαχναν επειδή η τουρκική κυβέρνηση τους είπε ότι είμαι επικίνδυνος άνθρωπος “, δήλωσε ο Καντέρ.

Ο πατέρας του Καντέρ, καθηγητής Μεχμέτ Καντέρ, ο οποίος απολύθηκε από το πανεπιστήμιο  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος  για δεσμούς με το κίνημα Γκιουλέν, έχει επίσης κατηγορηθεί στην Τουρκία για  συμμετοχή σε “τρομοκρατική οργάνωση”.

“Η οικογένειά μου στην Τουρκία δεν μπορεί καν να έρθει στην Αμερική, δεν μπορούν ούτε να φύγουν από τη χώρα. Είναι πολύ λυπηρό, που περνούν εξ αιτίας μου  από όλες αυτές τις δυσκολίες”, ανέφερε ο  Kαντέρ στο Fox News.

“Εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς μου πριν από ένα χρόνο, πήραν όλα τα ηλεκτρονικά και  τους φορητούς υπολογιστές . Ήθελαν να δουν αν είμαι ακόμα σε επαφή μαζί τους. Αν στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς, θα πάνε στη φυλακή. ”

Πηγή: FoxNews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: