Όλοι υπήρξαμε ανόητοι και δεν είχαμε καλές σχέσεις μεταξύ μας, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 για να βοηθήσει τον ίδιο να κερδίσει, τονίζοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε εντόνως την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές αυτές.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά την κατ’ ιδίαν τους συνάντηση, ο Τραμπ δεν έκανε καμία κριτική εις βάρος της Ρωσίας για κανένα από τα ζητήματα που έφεραν τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Σε ερώτηση για την ευθύνη για τις κακές σχέσεις των δύο χωρών τις οποίες νωρίτερα απέδωσε στην «ανοησία» των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας τόνισε ότι : «Και οι δύο χώρες ευθύνονται. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ υπήρξαν ανόητες. Όλοι υπήρξαμε ανόητοι», αλλάζοντας τη συζήτηση, μιλώντας για την εκλογική του νίκη.

«Κέρδισα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον και ειλικρινά την κερδίσαμε… Κερδίσαμε αυτή την κούρσα και είναι ντροπή να υπάρχουν σύννεφα γύρω από αυτή».

«Διεξάγαμε μια εξαιρετική εκστρατεία και για αυτό είμαι πρόεδρος», είπε.

Σε ερώτηση αν εμπιστεύεται τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που κατέληξαν ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016, ο Τραμπ είπε ότι του ειπώθηκε από τον επικεφαλής της CIA ότι ήταν η Ρωσία, αλλά δεν έχει κανένα λόγο να το πιστεύει.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ιδιαίτερα έντονος στην άρνησή του σήμερα», τόνισε.

Παράλληλα δήλωσε ότι η έρευνα των αμερικανικών αρχών για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη είναι μια καταστροφή για τη χώρα του, σημειώνοντας εκ νέου ότι δεν υπήρχε καμία συμπαιγνία, λέγοντας «δεν γνωρίζω τον πρόεδρο για να συνεργήσω μαζί του».

Τέλος τόνισε ότι ποτέ δεν χαρακτήρισε αντίπαλο τον Πούτιν, αλλά καλό ανταγωνιστή. «Στην πραγματικότητα τον χαρακτήρισα ανταγωνιστή και είναι ένας καλός ανταγωνιστής», σημείωσε, σε σχετική ερώτηση για πρωτύτερες δηλώσεις του για τον Πούτιν.

16/07/2018 19:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
Ελσίνκι, Φινλανδία

Τετράωρες οι συζητήσεις Τραμπ – Πούτιν: Πρότεινε έλεγχο στα πυρηνικά ο Ρώσος Πρόεδρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: