Όλη τη νύχτα ελικόπτερα “χτενίζουν” τη θάλασσα στη Ραφήνα : Περισσότεροι από 70 διασώθηκαν




Περισσότερα από 70  άτομα μέχρι στιγμής διασωθηκαν χάρις στο πλήρωμα της φρεγάτας Ελλη. Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους εντοπίστηκαν από τα συστήματα του πλοίου ακόμη και 4 ναυτικά μίλια από την ακτή από την οποία είχαν απομακρυνθεί για να σωθούν από τις φλόγες.
Σύμφωνα με την πολιτική και φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ένας λόχος από αμφίβιους καταδρομείς της Ζ’ ΜΑΚ, περίπου 80 άτομα με το πρώτο φως της ημέρας θα σαρώσει όλη την περιοχή με 19 ελαστικές λέμβους με τις οποίες μπορούν να προσεγγίσουν έως την ακτή.

Επιπλέον τα στρατιωτικά νοσοκομεία τέθηκαν σε συναγερμό, το ίδιο και οι μονάδες εγκαυμάτων.
Ακόμη και αυτή την ώρα Ελληνικά και Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) πετούν στα σημεία των πυρκαγιών και μεταφέρουν εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο. Αυτό γίνεται πολλές ώρες τώρα και όλα τα στοιχεία που συλλέγονται, αξιολογούνται από ειδική ομάδα αξιωματικών.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, όλες οι βλάβες που παρουσιάστηκαν σε αεροσκάφη που πέταξαν για την αεροπυρόσβεση έχουν αποκατασταθεί και είναι ετοιμοπόλεμα με το πρώτο φως της ημέρας να απογειωθούν ξανά. Συγκεκριμένα, διαθέσιμα είναι 4 CL-415, 6 CL-215 και 18 PzL.

Μεριμνά για τους πληγέντες υπάρχει σε δομές των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι έτοιμες προς χρήση 150 κλίνες στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων κι άλλες 400 στο στρατόπεδο του Αυλώνα. Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξουν περισσότερες στη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
Το πρωί οι δυναμεις πυρόσβεσης θα ενισχυθούν με 60 άτομα από την Κύπρο που θα φτάσουν στην Ελλάδα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και όλη τη διάρκεια της νύχτας ελικόπτερο Aegean Hawk πετά στην περιοχή και φωτίζει ενώ με το Flir ,που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει τυχόν ναυαγό. Νωρίτερα στην έρευνα συμμετείχε και Super Pouma της Πολεμικής Αεροπορίας.

HellasJournal 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: