Οι Τούρκοι “μαγειρεύουν” αδίκημα – φάντασμα για τους δύο στρατιωτικούς με διετή φυλάκιση




Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η τουρκική δικαιοσύνη όχι μόνο αρνήθηκε την αποφυλάκιση στους δύο στρατιωτικούς μας, αλλά ο εισαγγελέας εκτίμησε πως εάν αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που εικάζει πως θα τους απαγγελθούν τότε η ελάχιστη ποινή τους θα είναι τα δύο χρόνια.

Ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – πως εκτιμά ότι οι δύο στρατιωτικοί έχουν διαπράξει το αδίκημα της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και ως εκ τούτου η ποινή που θα αντιμετωπίσουν – εάν τους απαγγελθούν κατηγορίες ποτέ – θα είναι κατ’ελάχιστον τα δύο χρόνια.

Ο ίδιος ζήτησε την συνέχιση της έρευνας του ψηφιακού υλικού από τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς το οποιοδήποτε νέο στοιχείο μπορεί να αλλάξει ακόμη και επί τα χείρω τις κατηγορίες. Μάλιστα ο Τούρκος δικαστικός ανέφερε πως οι δύο στρατιωτικοί έπρεπε να είχαν στοιχειώδη γνώση πορείας στην περιοχή και ως εκ τούτου κρίνει πως έχουν διαπράξει συνειδητά την είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Μητρετώδης, επανέλαβε πως «δεν είχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος», ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης, υπογράμμισε πως δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο από την αρχική του κατάθεση και πρόσθεσε ότι δεν είχε κανένα σκοπό να διαπράξει το οποιοδήποτε αδίκημα.

Η τουρκική δικαιοσύνη όπως φάνηκε αδιαφόρησε και για το γεγονός της τοποθέτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αναφέροντας πως «δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, είναι πολίτες ξένης χώρας» και «υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ενδέχεται να διαφύγουν».

Πηγή: Καθημερινή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: