Οι Τούρκοι προκαλούν στην Κύπρο: Παράνομες ΝΟΤΑΜ για να γιορτάσουν την άνανδρη εισβολή




Πολλαπλασιάζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους σήμερα και αύριο για την επέτειο της άνανδρης τουρκικής εισβολής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου που μέχρι στιγμής κρατά διχασμένο το νησί

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η Άγκυρα έστειλε φέτος περισσότερα αεροσκάφη του σμήνους “Τουρκικά αστέρια” τα οποία σήμερα και αύριο θα πετάξουν προκλητικά πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία, την κατεχόμενη Κερύνεια και την κατεχόμενη Μόρφου.

Μάλιστα, με παράνομη Νόταμ που εξέδωσε η Τουρκία, δεσμεύει μια μεγάλη παράκτια και θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ιστορικού Κάστρου και του νέου λιμανιού της κατεχόμενης πόλης, ακτίνας δέκα χιλιομέτρων και σε υψόμετρο μέχρι και 12.000 πόδια. Σύμφωνα με την Νόταμ εκεί θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις σήμερα το απόγευμα (έγιναν και χθες το μεσημέρι), ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί επίδειξη στην ίδια περιοχή.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία, σύμφωνα με την παράνομη Νόταμ, οι πτήσεις του τουρκικού σμήνους επιδείξεων θα γίνουν σε περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας, παράλληλη με τη λεωφόρο όπου θα γίνει αύριο η παρέλαση για την 44η επέτειο της εισβολής και βορειότερα, στην περιοχή Μάνδρες, μεταξύ των βόρειων άκρων της κατεχόμενης πρωτεύουσας και του Δικώμου. Οι πτήσεις κατά το σόου θα φτάνουν σε υψόμετρο μεταξύ 7.000 και 12.000 ποδών και «δεσμεύουν» ζώνη ακτίνας δύο χιλιομέτρων για τον σκοπό αυτό.

Φέτος, επιδείξεις του τουρκικού σμήνους θα γίνουν και στη Μόρφου, σε παράκτια περιοχή κοντά στο Συριανοχώρι, και σύμφωνα με την παράνομη Νόταμ είναι προγραμματισμένες για αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», το σμήνος επιδείξεων της τουρκικής αεροπορίας, αύριο το βράδυ, μετά τις παράνομες και προκλητικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα, θα αναχωρήσει για τη βάση του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στα Κόνια της Τουρκίας και αμέσως μετά θα πετάξει για τη Ρουμανία όπου θα συμμετάσχει στην εκεί ετήσια αεροπορική έκθεση.

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: