Οι ταλαιπωρημένοι «γίγαντες» της ΠΑ: Ο “πληγωμένος Σπαρτιάτης” και ο “κουρασμένος Ηρακλής”




Ρεπορτάζ: HELLAS JOURNAL

Στις πρωινές αναφορές των επιτελείων προς τους Αρχηγούς, ο πρώτος την τάξη στην Πολεμική Αεροπορία ένα απ’ εκείνα που θέλει ν’ ακούσει είναι πως έχει αύξηση των διαθέσιμων μεταφορικών πτητικών μέσων.
“Μαχητικά ξέρω πως θα έχω μόλις τα θελήσω, τα μεταφορικά όμως είναι το μεγάλο μου παράπονο που προσπαθώ αλλά δεν βγαίνουν εύκολα σε διάθεση”, έλεγε ένας από τους Αξιωματικούς που είχε φτάσει στο υψηλότερο σκαλί της ιεραρχίας στην ΠΑ.

Αυτό το παραδοσιακό «απόστημα» προσπάθησε να σπάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την ιεράρχηση των απαιτούμενων μέσων και υλικών τόσο για τα μαχητικά αεροσκάφη όσο και για τα πολύτιμα μεταφορικά.

Φωτογραφία Πολεμική Αεροπορία

Πριν λίγο καιρό, ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το θέμα των Σκοπίων, είχε την ευκαιρία να τονίσει πως πήραν υπογραφή και προχωρούν υποπρογράμματα για την τεχνική υποστήριξη των μεταφορικών αεροσκαφών C-27 J Spartan.

Αυτές οι κινήσεις από την πλευρά του Πάνου Καμμένου έδειξαν πως υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου, το θέμα των μεταφορικών να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Πλην όμως ο οικονομικός σκόπελος φαίνεται πως έχει εμποδίσει μέχρι στιγμής την αποδέσμευση 50.000.000- 55.000.000 ευρώ ώστε να κινήσουν οι διαδικασίες της υποστήριξης.

Από τρία μεταφορικά C-27, οι τεχνικοί της ΠΑ μπορούν να καταφέρουν σε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα έχουν ανταλλακτικά στα χέρια τους, να αποδώσουν όσο γίνεται περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα, αν όχι και τα οκτώ που υπάρχουν στο δυναμικό της αεροπορίας. Άλλωστε πρόκειται για καινούρια αεροπλάνα τα οποία έχουν γράψει σχετικά λίγες πτητικές ώρες.

Μετά και τα τελευταία δεδομένα μάλιστα, οι προβλέψεις των αεροπόρων, δεν αισιόδοξες.

Ο κρίσιμος ρόλος των μεταφορικών αεροσκαφών της ΠΑ

Ο ρόλος των πολεμικών μεταφορικών αεροσκαφών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος κυρίως σε περιόδους κρίσεων καθώς η αερομεταφορά στρατιωτικών τμημάτων, μέσων και υλικών σε στρατηγικά σημεία της επικράτειας, με υψηλές ταχύτητες και ασφάλεια θεωρείται σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος για τις γραμμές άμυνας.

Η απουσία τους «χτυπά» και τον Στρατό Ξηράς μιας και τα τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων είτε αλεξιπτωτιστών είτε άλλων μονάδων θα μετακινηθούν με αυτά για να καλύψουν τις θέσεις που τυχόν χρειαστεί.

Πηγή από κομβική μονάδα ειδικών επιχειρήσεων μας έλεγε πως μόλις απογειώνονταν προ δεκαετίας C-130 εμείς μπαίναμε μέσα, μια δυο ομάδες και κάναμε άλμα ελεύθερης πτώσης σε όποιο αεροδρόμιο έπρεπε ώστε να κάνουμε αναγνώριση. Πλέον αυτές οι μετακινήσεις και δραστηριότητες έχουν μειωθεί αισθητά, παρ όλα αυτά ακόμη αντέχουμε και με κάθε ευκαιρία είμαστε εκεί που πρέπει για τη σωστή εκπαίδευσή μας.

Αυτός ο επιχειρησιακός ρόλος όμως δεν είναι δυνατό να έχει πρωταγωνιστή τα μεταφορικά αεροσκάφη της ΠΑ διότι οι αριθμοί στις διαθεσιμότητες την τελευταία δεκαετία είτε είναι σταθερές, μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού είτε υπήρξαν και μικρές περίοδοι που ήταν σε πλήρη ακινησία.

Φωτογραφία Πολεμική Αεροπορία

Οι ώρες πτήσεις τους μέχρι την υποχρεωτική καθήλωση τους για συντήρηση είχαν καταναλωθεί είτε σε αεροδιακομιδές- πολύτιμη υπηρεσία για το κοινωνικό σύνολο- είτε στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια που εξυπηρετούν ανάγκες της ΠΑ σε όλη την επικράτεια είτε σε άλλες αποστολές οι οποίες δεν θα έπρεπε καν να γίνονται, μιας και η πολιτική αεροπορία και τα εισιτήρια κοστίζουν πολύ λιγότερο σε καύσιμο, κατανάλωση ωρών πτήσης και φθορά ανταλλακτικών.

Το αγκάθι των C-130

Ο Ημίθεος Ηρακλής της ΠΑ που πονά είναι τα C-130 Hercules διότι ύστερα από την αναβάθμιση που τους έγινε στον Καναδά, επέστρεψαν δυνατότερα αλλά οι ώρες που έγραψαν τα έστειλαν μόλις «μηδένιζαν» στα υπόστεγα της ΕΑΒ, με πληρωμένο το 80% όπως λένε ανώτατα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, για τις παραγγελίες που έπρεπε να είχαν γίνει σε ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Αεροπορίας, μεγάλος παραμένει ο αριθμός των C-130 που απουσιάζει από την πίστα της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως τεχνικοί της αεροπορίας πηγαίνουν και εκείνοι στο εργοστάσιο της Τανάγρας για να βοηθήσουν στη συντήρησή τους, παρ όλα αυτά δεν έχουν αποδοθεί πίσω στην αεροπορία.

Ειδικά τώρα που η οικονομική δυσπραγία παραμένει, όσες παραγγελίες πρέπει να γίνουν για ανταλλακτικά, πρέπει να προπληρωθούν στις εταιρίες κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο από τη στιγμή που χρήματα αποδεσμεύονται με το σταγονόμετρο.

Πάντως όσα C-130 βρίσκονται στην πίστα της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, έξω από την 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών οφείλεται κυρίως στην υπερπροσπάθεια των τεχνικών της Μοίρας Συντήρησης Αεροσκαφών που δεν είναι λίγες οι φορές που «έπεσαν πάνω» σ’ ένα αεροσκάφος το οποίο έφτανε στο όριο για να μηδενίσει τις ώρες πτήσης και με τα όσα ανταλλακτικά διαθέτουν καταφέρνουν να κρατούν ζωντανό τον καθημερινό υπέρ ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μένουν πίσω ασκήσεις και μεταθέσεις από το “ψαλίδι” των 28 εκατομμυρίων για τον ΦΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: