Οι Κύπριοι της Αυστραλίας κρατούν ζωντανή τη μνήμη της κατεχόμενης πατρίδας, λέει ο Νεοφύτου




Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων Αβέρωφ Νεοφύτου σε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κυπριακή Ελληνική Λέσχη Νέας Νοτίου Ουαλίας για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στην παρουσία εκπροσώπων παροικιακών οργανώσεων και πλήθους ομογενών, εξήρε το ρόλο και την προσφορά των Κυπρίων της Αυστραλίας, που κρατούν ζωντανή τη μνήμη της κατεχόμενης πατρίδας αλλά και τις αξίες και παραδόσεις του Κυπριακού Ελληνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Νεοφύτου κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες με θάρρος, νοικοκυροσύνη και αξιοπρέπεια, με κύριο γνώμονα την ενότητα της Κυπριακής Κοινότητας και το συμφέρον της πατρίδας.

«Ένας είναι ο κυπριακός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο Κύπριος βουλευτής, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, πως όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και σε συνθήκες ασφάλειας στο πλαίσιο μιας επανενωμένης, ευρωπαϊκής Κύπρου, απαλλαγμένης από την τουρκική κατοχή.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής μετέβη στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με την εκεί Κυπριακή Κοινότητα και θα είναι ο κύριος ομιλητής στην επίσημη δεξίωση που διοργανώνεται από την Κυπριακή Κοινότητα Αδελαϊδας για τις μαύρες επετείους Ιουλίου 1974.

https://hellasjournal.com/category/kipros/

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
17/07/2018 19:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: