Μήπως ο Τραμπ τους έπιασε κορόιδο: Ο “άσχετος μεγιστάνας” έγινε “μετρ” της διπλωματίας




ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Ένας κακομαθημένος εκκεντρικός μεγιστάνας, χωρίς γνώσεις διεθνούς πολιτικής που βρέθηκε από καραμπόλα στο Λευκό Οίκο και παίζει…πασιέντζες με τη τύχη του πλανήτη. Ωραιό, ε;  Και βολικό. Μόνο που δεν πουλάει πια. Γιατί απλούστατα δεν ισχύει.

Το παραμύθι τελείωσε νωρίς. Με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο ο Τράμπ απέδειξε ότι ασκεί υψηλή διπλωματία, προασπίζοντας τα συμφέροντα της Αμερικής πολύ καλύτερα από τους «πολιτικά συγκροτημένους»-υποτίθεται-προκατόχους του.

Κι ας ψάχνουν να του βρουν κουσούρια οι ορκισμένοι απανταχού εχθροί του. Δυστυχώς γι αυτούς τον υποτίμησαν ανεπίτρεπτα και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, επιστρατεύοντας τις πιο ντεμοντέ ψυχροπολεμικές θεωρίες για να τον εμφανίσουν μέχρι και…ενδοτικό στους Ρώσους!

Μη γελάτε, η αναβίωση της…ρωσοφοβίας χτύπησε και τη πόρτα μας. Με την βοήθεια και του…αντιρωσικού «ανένδοτου» της κυβέρνησης Τσίπρα εξεγέρθηκαν τα γερμανο-επιδοτούμενα μέσα ενημέρωσης για τις «παραχωρήσεις» του Αμερικανού προέδρου στον Βλαδίμηρο.

  • «Ταπεινώθηκε ο Τραμπ στον Πούτιν», «Τα έδωσε όλα», «Έρμαιο των Ρώσων ο Τραμπ» ήταν μόνο μερικοί τίτλοι στα ευρωπαϊκά φερέφωνα της γερμανικής προπαγάνδας, καθώς το Βερολίνο φαίνεται να ενοχλείται σφοδρά από την πιθανότητα μιας αμερικανο-ρωσικής προσέγγισης. Και σπεύδει να την αποδομήσει προκαταβολικά εμφανίζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο…εθνικό μειοδότη!

Η θεωρία αυτή βέβαια δεν έμεινε μόνο στα γερμανικής επιρροής μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πρόλαβαν να το…τερματίσουν οι αμερικανικές εφημερίδες και τα κανάλια που δυο χρόνια τώρα παλεύουν να ρίξουν τον Τραμπ για λογαριασμό του σκληρού πολιτικο-οικονομικού λόμπι της παγκοσμιοποίησης, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Είναι πραγματικά κωμικό να βλέπεις μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς και διαφόρων ειδών «φιλελεύθερους», γερμανο-ευρωπαϊκής κοπής, να σκίζουν τα ρούχα τους και να υιοθετούν ρητορική…Κου-Κλουξ-Κλαν, κατακεραυνώνοντας έναν Αμερικανό πρόεδρο επειδή προσπαθεί να…εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία. Οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη θα έλεγε πώς αυτό αποτελεί όχι μόνο θεμιτό στόχο, αλλά και ευκταίο.

Υπάρχουν όμως ισχυρά συμφέροντα, στο Βερολίνο, αλλά και μέσα στο βαθύ αμερικανικό κράτος που προσπαθούν με νύχια και δόντια να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και πρώτο τους μέλημα ήταν να κολλήσουν στον Τραμπ την «ρετσινιά» του Ρωσόφιλου. Ήθελαν να του δέσουν τα χέρια. Προσωρινά το κατάφεραν.

  • Ο Τραμπ που αποδεικνύεται ένας από τους συνεπέστερους ηγέτες στην τήρηση των προεκλογικών του εξαγγελιών, άφησε κατά μέρος την δέσμευση για μια θεαματική προσέγγιση με τους Ρώσους που θα μπορούσε να φτάσει και σε συστράτευση για την αντιμετώπιση παγκόσμιων απειλών όπως ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός.

Στην πράξη αποκοίμισε τους εχθρούς του, φτάνοντας να υιοθετήσει και αντιρωσικές κορώνες, προς μεγάλη τέρψη των «Χιλαριστών» του Στέητ Ντιπάρτμεντ, όπως η μουσίτσα που μας φύτεψαν στην Αθήνα και παρέσυρε τον Κοτζιά στις ασύμμετρες (και βλακώδεις) επιθετικές κινήσεις κατά της Μόσχας.

Για μεγάλο διάστημα ο Τραμπ άφησε την Ρωσία κατά μέρος και ασχολήθηκε με άλλα ζητήματα της προεκλογικής του ατζέντας. Υλοποίησε αρκετές από τις φορολογικές του εξαγγελίες, έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό, έκανε πράξη την επιθετική δασμολογική πολιτική εναντίον οικονομικών αντιπάλων και έκλεισε το θέμα της βορειοκορεατικής απειλής μετά από ένα εντυπωσιακό ραντεβού με τον Κιμ Γιογκ Ουν. Τον οποίο…εξημέρωσε μετά από μια επιδέξια φραστική όξυνση μηνών, μην το ξεχνάτε.

Οι απανταχού εμπαθείς επικριτές του, που νοιώθουν τον κόσμο να αλλάζει (εις βάρος τους), όπως προσφυώς προέβλεψε ο «πύραυλος» της δικής μας ΝΔ, Κουμουτσάκος σε ένα προφητικό τουίτ, έλεγαν ότι μας οδηγεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο που αντιθέτως αποδείχτηκε ότι ήταν ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος που έλυσε, έστω και προσωρινά, το πρόβλημα.

Μεθοδικά και πίσω από τις υστερικές κραυγές των εχθρών του, μέσα και έξω από τις ΗΠΑ, ο Τράμπ επιχειρεί τώρα να οικοδομήσει μία σχέση στρατηγικής συνεννόησης με τον Πούτιν. Που αποσταθεροποιεί πρωτίστως τους Γερμανούς οι οποίοι νομίζουν ότι είναι οι μόνοι στο πλανήτη που μπορούν να κάνουν μπίζνες με τους Ρώσους, ενισχύοντας παράλληλα τις φιλοναζιστικές δυνάμεις σε Ουκρανία, Κροατία και πάει λέγοντας…

Το καλαμπούρι με τον «παλιάτσο», «ημίτρελο» και «μωροφιλόδοξο» Αμερικανό πρόεδρο τελείωσε. Ανεξαρτήτως του αν θα καταφέρει τελικά να βρει ένα κανάλι προσέγγισης με τη Μόσχα, ο Τραμπ κατάφερε να αναδείξει την Αμερική σε αυτόνομο και πανίσχυρο πόλο παγκόσμιας διπλωματικής ισχύος, μακριά από αχρείαστες και επιζήμιες για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον «λυκοφιλίες» με τους Γερμανούς και το διεθνές οικονομικό στερέωμα που επιβάλει αναγκαστική συνύπαρξη με «πολιτισμούς» όπως αυτούς του εισαγόμενου Ισλάμ.

    • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Επιβεβαίωσε ο Πομπέο ότι Ρωσία και ΗΠΑ συζητούν για την επίλυση της κρίσης στη Συρία

Ο Μπάρακ Ομπάμα, η Σάρα Πέιλιν και γιατί η πολιτική χρειάζεται την ελπίδα, που δεν έρχεται…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: