Ο Τραμπ θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Καταπέλτης κατά της Άγκυρας και προσωπικά κατά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς για το θέμα του πάστορα Αντριου Μπράνσον που παραμένει σε κατ οίκον περιορισμό στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί πλέον τον κ. Ερντογάν με κυρώσεις που θα αγγίξουν και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Λευκός Οίκος έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων που αφορούν το επίσημο πάγωμα πώλησης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, και την κατάργηση της βίζας για Τούρκους αξιωματούχους.

Μάλιστα ο κύριος Πενς σε μια αποστροφή της ομιλίας του, μιλώντας και εκ μέρους του προέδρου Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στον Ερντογάν αναφέροντας χαρακτηριστικά και μάλιστα με πολύ αυστηρό ύφος:

  • “Για τον πρόεδρο Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση έχω ένα μήνυμα εκ μέρους του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ: Απελευθερώστε τον πάστορα Μπράνσον ΤΩΡΑ! Διαφορετικά ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες”.

Και συνέχισε στον ίδιο αυστηρό τόνο:

  • “Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα για να ελευθερώσει τον πάστορα Αντριου Μπράνσον και να τον στείλει στην Αμερική, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν σημαντικές κυρώσεις στην Τουρκία μέχρις ότου αυτός ο αθώος άνθρωπος της πίστης είναι ελεύθερος”.

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό ο τόνος και το ύφος του Αμερικανού  αντιπροέδρου:

Στην αρχή της ομιλίας του ο Μαικ Πενς αναφερόμενος στην περίπτωση του πάστορα είπε ότι έπεσε θύμα των διωγμών που ξεκίνησαν στην Τουρκία, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικούς δημοσιογράφους και πολίτες.

Τόνισε ότι κρατήθηκε για περισσότερο απο ένα χρόνο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και όταν έγινε αυτό το κατηγορητήριο ήταν έωλο με κατηγορίες ότι δήθεν δίχαζε την Τουρκία με το να κηρύττει την χριστιανική πίστη.

Αναφερόμενος τέλος στην απόφαση της Τουρκίας να τον θέσει σε κατ οίκον περιορισμό αντι της φυλακής είπε σε πολύ έντονο ύφος:

“Αυτό δεν είναι αρκετό”.

Τέλος απευθυνόμενος στην κόρη του πάστορα,  Τζάκλιν που ήταν στο ακροατήριο είπε:

“Σου υπόσχομαι ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι ο πατέρας σου να επιστρέψει στην Αμερική”.

Να αφήσεις αμέσως ελεύθερο τον πάστορα: Το πιο σκληρό μήνυμα του Τραμπ στον Ερντογάν

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: