Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ δέχθηκε τους Αμερικανούς γερουσιαστές στη Μόσχα




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαιρέτισε την έγκαιρη επανέναρξη του διακοινοβουλευτικού διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες μόλις ημέρες πριν από την συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρώσος αξιωματούχος μιλώντας στα αγγλικά εξέφρασε την ειλικρινή ελπίδα του οτι η επίσκεψη των αμερικανών γερουσιαστών «θα συμβολίσει την επανάληψη των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοβουλίων».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας των Γερουσιαστών Ρίτσαρντ Σέλμπι απάντησε στον ρώσο αξιωματούχο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ανταγωνιστές, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε αντίπαλοι»

Οι γερουσιαστές στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας και της Κρατικής Δούμας (αντίστοιχα η άνω και η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) ενώ, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε όμως οτι «αυτό δεν θα επηρεάσει τη θέρμη των επαφών με τους φιλοξενούμενούς μας και ότι το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο οτι οι διακοινοβουλευτικές σχέσεις είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες των διμερών σχέσεων.»

Τα είπαν Πούτιν και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ΗΠΑ για τις αμερικανικές εκλογές

Η επίσκεψη στη Ρωσία της αμερικανικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας συνέπεσε σε μία περίοδο που η Μόσχα και η Ουάσινγκτον προετοιμάζονται για την πρώτη διμερή συνάντηση κορυφής των δύο προέδρων, στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι. Μέχρι σήμερα οι κ.κ.Πούτιν και Τραμπ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο περιθώριο διεθνών διοργανώσεων. Την τελευταία φορά συναντήθηκαν τον Νοέμβριο στο Βιετνάμ.

03/07/2018 15:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Ria Novosti
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: