Ο “λομπίστας” του Ερντογάν ενώπιον της κρίσης αμερικανικού δικαστηρίου και της φυλακής…




Ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, να παρουσιαστεί σε ακρόαση την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το καλωδιακό δίκτυο CNN.

Η ακρόαση αυτή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις για την ποινή που θα του επιβληθεί σχετικά με τον ρόλο που είχε στην υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

  • Ο κ. Φλιν είχε λάβει χρήματα και από την τουρκική κυβέρνηση, μέσω Τούρκου επιχειρηματία, για να προωθήσει τις υποθέσεις της Άγκυρας στο Λευκό Οίκο, Επίσης είχε συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον γαμπρό του Ερντογάν, στο ξενοδοχείο Essex της Νέας Υόρκης, σχέδιο απαγωγής του Ιμάμη Γκιουλέν, για το οποίο θα πληρωνόταν 15 εκατομμύρια.

Η νομική ομάδα του Φλιν και οι εισαγγελείς που συνεργάζονται με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησαν πρόσφατα την καθυστέρηση της επιβολής ποινής στον Φλιν, για ένα δίμηνο.

Ο ίδιος, παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδορκία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί ο Μιούλερ για την Ρωσία. Έτσι, οι εισαγγελείς προσπάθησαν να καθυστερήσουν την επιβολή της ποινής, για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας του με τον ειδικό ανακριτή, που έχει επίσης, ειδικά εισαγγελικά καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση εμφανίζεται ανυπόμονος ως προς την επιβολή ποινής στον Φλιν.

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν διέταξε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να παρουσιαστούν στην ακρόαση. Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Φλιν σε δικαστική αίθουσα, μετά από επτά μήνες.

Παράλληλα, η ακρόαση αυτή, θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα ερευνών του Μιούλερ να περιγράψει το βαθμό συνεργασίας του Φλιν στην έρευνα που διεξάγεται το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά και για το αν έγινε προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, από τον Αμερικανό πρόεδρο ή κάποιο άλλο πρώην ή εν ενεργεία στέλεχος του Λευκού Οίκου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σάλιβαν ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να εξηγήσουν γιατί ακολουθούν την συγκεκριμένη προσέγγιση ως προς την καθυστέρηση της επιβολής ποινής. Η ομάδα έρευνας του Μιούλερ υποστήριξε ότι η τακτική αυτή “υπαγορεύτηκε από το καθεστώς διεξαγωγής της έρευνας για την Ρωσία.”

Ωστόσο, ο δικαστής δεν θεώρησε ως ικανοποιητική την εξήγηση αυτή.

Πριν από μήνες, ο Φλιν αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψε με τον Μιούλερ, ενώ οι δικηγόροι του επέμεναν πως σίγουρα “έχει να πει μια ιστορία κι ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο.”

Από την άλλη μεριά, δεν έχουν ακουστεί πολλά πράγματα για τον Φλιν από την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον, αποδεχόμενος την ενοχή του, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: CNN, Hellas Journal
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece – Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Τουρκία και Φλιν στο επίκεντρο των κατηγοριών για απαγωγή του Γκιουλέν έναντι εκατ. δολαρίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: