Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκαλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον: Ξεκίνησαν οι επαφές




Νεώτερη ενημέρωση: Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο Τραμπ απέρριψε το αίτημα του Πούτιν να επιτραπεί στις ρωσικές αρχές να ανακρίνουν Αμερικανούς πολίτες, σε αντάλλαγμα για την ανάκριση 12 Ρώσων, που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι είναι ήδη “σε εξέλιξη” οι συζητήσεις για την οργάνωση μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν.

“Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο και αυτές οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη” έγραψε η Σάντερες σε ανάρτησή της στο Twitter.

Προηγούμενη ενημέρωση: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον σύμβούλο του σε θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο, ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη συνάντηση αυτή.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

19/07/2018 23:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: