Ο Καμμένος στο Παρίσι για την 14η Ιουλίου: Βλέπει την Παρλί, συζητά και για τα εξοπλιστικά




Ρεπορτάζ: HellasJournal

Μετά τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Πάνος Καμμένος ταξίδεψε για το Παρίσι, καλεσμένος της Γαλλικής Προεδρίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 14η Ιουλίου.

Κατά την επίσκεψη του, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να δει δια ζώσης την ομόλογό του Φλοράνς Παρλί και να συζητήσουν από κοντά θέματα που αφορούν τις Ελληνογαλλικές σχέσεις και τα όσα έχουν ανακοινωθεί και μη για μέρος προγραμμάτων που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Άλλωστε δεν πέρασαν πολλές μέρες από την επίσκεψη στην χώρα μας, κλιμακίου της Γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών που είχαν συσκέψεις και συζητήσεις με την Ελληνική πλευρά και αφορούσαν τις νέες γαλλικές φρεγάτες που ναυπηγούνται, τύπου Belhara αλλά και το υποπρόγραμμα υποστήριξης των Mirage 2000 & Mirage 2000-5, όπως και τον εκσυγχρονισμό των όπλων που φέρουν.

Ο Πάνος Καμμένος πιθανό να βρεθεί σε τετ α τετ και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος είχε συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα το αρχικό σχέδιο της πιθανής μίσθωσης των Γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm το οποίο τελικά, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις πληροφορίες σταγονόμετρου από κυβερνητικές πηγές φαίνεται πως έχει καταλήξει στις συζητήσεις- διαπραγματεύσεις για τις νέου τύπου stealth φρεγάτες της Γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να υπενθυμίσουμε ότι είχε δηλώσει πως πάνω στο πρόγραμμα που είχε εγκρίνει το ΚΥΣΕΑ του 2009 πάτησε η χώρα μας αυτή τη στιγμή και προχωρούν οι συζητήσεις για τις φρεγάτες τύπου Belhara.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: