Ο Ερντογάν συνεχίζει να συνδέει το θέμα των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς




Την δική του εκδοχή για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του ΒΑΤΟ στις Βρυξέλλες έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παράλληλα με τη διευθέτηση και της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΣKAΪ, αναφερόμενος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων και δεν προχώρησε σε άλλους ισχυρισμούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους :

«Ολοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση”

Σύμφωνα με τον Ερντογάν ο τούρκος πρόεδρος έθεσε επίσης στον κύριο Τσίπρα το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα καθώς και το «θέμα της ‘Δυτικής Θράκης’.

“Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή”, φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: Σκάι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: